Дніпровський меткомбінат і вугільні шахти Ахметова у Росії: синергія процесів

03 серпня 2021, 18:51
Власник сторінки
член Наблюдательного совета Института энергетических стратегий
0
63
Дніпровський меткомбінат і вугільні шахти Ахметова у Росії: синергія процесів

SCM Ахметова купив Дніпровський металургійний комбінат за 9 млрд. грн. Правильно зробили.

А хто ще може займатись цим металургійним активом в Україні? Жодна світова компанія не взяла би навіть теоретично Дніпровський металургійний комбінат. Фізично і морально застарілий. Але він іще років 20 послужить на благо SCM.


Для Ахметова купівля Дніпровського металургійного комбінату - це також політичний і бізнесовий компроміс із росіянами. 

Дніпровський металургійний комбінат - це ж залишок колись відомої групи ІСД Гайдука і Тарути. Сьогодні частина цієї групи формує своє ядро впливу навколо Зеленського. І питання Дніпровського металургійного комбінату саме тому було вирішено, а не застрягло в судах.

Для росіян питання Дніпровського металургійного комбінату - це нарешті вихід із проблеми під назвою ІСД. І  кредитор Дніпровського металургійного комбінату - компанія Indumet SA, - яку асоціюють із російським ВЕБ банком - юридично підтвердила в судах своє право на 10 млрд грн.

Такі от взаємовідносини Ахметова і росіян. Їх ніби і немає, але вони є.

Паралельно і пов'язано із цим процесом купівлі Дніпровського металургійного комбінату стоїть питання продажу ДТЕКом своїх вугільних шахт у Ростовській області Росії. Точніше, це взаємозалежні процеси.

ДТЕК уже нарешті визнав, що шахти "Обухівська" і "Донський антрацит" будуть продані. Логічно, що росіянам. Там також ніякі європейські і американські інвестори не "намалюються".

Скоріше за все ростовські шахти віддадуть за борги (кредити) ДТЕК перед росіянами.
Усе це за згодою міжнародних кредиторів Ахметова, ДТЕК. Санкції санкціями проти росіян, але бізнес-проблеми треба вирішувати.

Такий собі політично-економічний взаємозалік-договорнячок між Росією, Україною, Зеленським, Гайдуком-Тарутою і Ахметовим.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: SCM (СКМ),Владимир Зеленский,Ринат Ахметов,ДТЭК
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.