Провокативні заяви угорського праворадикала Давіда Доча

03 серпня 2021, 17:59
Власник сторінки
0
28
Провокативні заяви  угорського праворадикала  Давіда Доча

Днями заступник голови праворадикальної політичної партії Угорщини «Рух-Наша Батьківщина» Давід Доч оприлюднив на офіційному сайті праворадикальної структури заяву про «захист угорців Закарпаття».

У своїй заяві угорський високопосадовець зазначив: «Східний сусід знову готується до війни. Президент України Володимир Зеленський підписав указ про збільшення чисельності українського війська та сил територіальної оборони, чим готує армію та населення до оголошення повторного військового стану. Якщо це відбудеться, тоді це вже торкнеться і представників угорської спільноти Закарпаття, переважно чоловічого населення, які будуть мобілізовані та змушені будуть вибирати, або віддати свої життя за країну, яка відірвала їх від праматірної Батьківщини і до сих пір їх дискримінує, або втекти з країни від своїх сімей на невизначений час. «Рух - Наша Батьківщина» вважає, що вказані варіанти є неприпустимими, оскільки змушують етнічних угорців залишити свою «Батьківщину» та сім’ї.

«Рух - Наша Батьківщина» гарантувала би підписання таких міждержавних угод, які б дозволили уникнути закарпатським угорцям Східного фронту, оскільки Закарпаття – це також наша батьківщина, а бойові дії, які тривають на Сході України – це не наша війна!».

Такі заяви з боку лідерів політичних партій Угорщини, особливо ті, що стосуються «захисту угорців Закарпаття», давно стали тенденційними та зумовлені виключно наближенням парламентських виборів, адже тематика підтримки або ж захисту  закордонних угорців завжди високо оцінювалася електоратом - як в середині країни так і біпатридами, які активно приймають участь у виборчому процесі та яким абсолютно байдужа доля Угорщини, адже їх основний інтерес становить тільки власне благополуччя.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.