Вітренко хоче скинути із себе тягар "Північного потоку-2"

28 липня 2021, 15:03
Власник сторінки
член Наблюдательного совета Института энергетических стратегий
0
95
Вітренко хоче скинути із себе тягар  Північного потоку-2

Будь-які подібні конфлікти «Нафтогазу» із газзбутами лише підтверджують бажання «Нафтогазу» зберегти за собою монополію на ринку газу

На долю керівника «Нафтогазу» Юрія Вітренка випало важке випробування. Доля підкинула йому сюрприз. Лаври без п’яти хвилин переможця «Північного потоку-2» отримав звільнений Коболев. Він пішов на гребенях слави борця із «Північним потоком-2», але продовжував купатися в променях ненависті населення за свої мільярдні премії.

Проте, тепер саме Вітренко у статусі голови «Нафтогазу» формально винен у провалі боротьбі України проти «Північного потоку-2». Ну і хоч трісни, але доведеться наступні пару місяців «вигрібати» і від президента, і від уряду, і від політиків. А тут іще нова «біда» підкралася до Вітренка – зросли ціни на газ на ринках ЄС. Але для населення України ціна на газ не зростає і далі становить 9600 грн за 1000 куб. м, а не 16000-18000 грн.

Проте, для більшості населення по такій хорошій ціні постачають газ газзбути. І тут Вітренку не вдасться урвати свій кусочок слави рятівника пересічного українця. Тому Вітренко вирішив поєднати приємне із корисним та звинуватив газзбути із компанії «Йе енергія» Дмитра Фірташа у тому, що Коболев уклав із ними несправедливий договір на купівлю газу у «Нафтогазу».

І якщо на міжнародній арені є такий термін як «многоходовочка Путіна», то на внутрішньогазовому ринку вже появилася «многоходовочка Вітренка».

Адже практично офіційно закинувши у ЗМІ тему контракту газзбутів Фірташа (який уклали Нафтогаз і «Йе енергія») Вітренко вбиває відразу двох зайців. Перший заєць – це спроба затерти із порядку денного ЗМІ відповідального за провал боротьби із «Північним потоком-2». Це як із преміями «Нафтогазу». Їх отримували всі, але народ знає лише одну «премію Коболева». Другий заєць – це продовження Вітренком багаторічного конфлікту «Нафтогазу» і газзбутів Фірташа. Мовляв, «я переживаю за інтереси народу, а не олігархів».

На хвилинку, Вітренко у «Нафтогазі» сидить більше трьох місяців і вже би на третій день знав би усі умови договорів газзбутів. Версія про те, що «ой, я така затуркана-затуркана» і лише не третій місяць голова «Нафтогазу» прочитав договір – відверта маячня «Нафтогазу». Все просто і примітивно – Вітренку потрібно терміново відбиватись та скидати із себе тягар «Північного потоку-2», який буде висіти на ньому як премія на Коболеві.

Ну і насамкінець, то потрібно не забувати, що «Нафтогаз» залишається монополістом і власником усього обсягу газу, який видобувається державою в Україні. А тому будь-які подібні конфлікти «Нафтогазу» із газзбутами лише підтверджують бажання «Нафтогазу» зберегти за собою монополію на ринку газу. І зараз Вітренко захищає таку монополію.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Нафтогаз,Витренко,Фирташ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.