Як ДТЕК і Енергоатом «топчуть» дрібніших торгівців електроенергією

16 липня 2021, 10:10
Власник сторінки
член Наблюдательного совета Института энергетических стратегий
0
32
Як ДТЕК і Енергоатом «топчуть» дрібніших торгівців електроенергією

А тому населення не може розраховувати на нижчу ціну електроенергії

Розмовляли про ситуацію на ринку електроенергії та «чорні списки» трейдерів на «Першому діловому каналі» (https://www.youtube.com/watch%3fv%3dXyimiaf4zMY%26amp%3bt%3d1266s). Особливо тішило, що участь у розмові брала член НКРЕКП Ольга Бабій. Нелегітимного НКРЕКП. І хоча Ольга Бабій не поділяє думку, що вона є учасником нелегітимного процесу, але визнає, що думки розділилися «50/50»в оцінці легітимності НКРЕКП.

https://t.me/korolchuk_energy/69

https://youtu.be/0pdH5UZTHQ0

Але з іншого боку НКРЕКП дійсно ухвалює рішення. Вони визнаються і виконуються органи влади та компаніями. До речі, їх виконують і в компанії Рината Ахметова ДТЕК. Тобто, з цієї позиції НКРЕКП цілком така собі легітимна структура ) Такі от парадокси нашого життя. Тобто, це чудово розуміють і в ДТЕК, хоча і не сприймають нинішній склад комісії. А тому будуть змушені миритися із НКРЕКП.

Але цікавішим виявилося у ході розмови знайшли підтвердження неприємні аспекти діяльності ринку електроенергії. Стара добра монополія.

Фактично нинішня ситуація на енергоринку – це знищення зародків ринку електроенергії. Адже два найбільших гравця ринку «Енергоатом» і «ДТЕК» Ахметова з’їдають і знищують дрібних трейдерів.

Один із часників дискусії, який представляв трейдерську компанію також визнав цей факт. Більше того фактично підтвердив, що ДТЕК Ахметова і компанія «Юнайтед енерджі» Коломойського вже давно грають в одну гру і домовляються про свої дії на ринку. Отакий ринок від Ахметова і Коломойського. Хоча, компанію «Юнайтед енерджі» Коломойський вже доволі давно здав частково в «оренду». Здає тим, хто сидить на Банковій.

Окрема історія з «Енергоатомом», який також вже давно тісно асоціюють виключно із президентським оточенням Зеленського. І «Енергоатом», ДТЕК Ахметова та «Юнайтед енерджі» хочуть поділити ринок торгівлі електроенергією. Як результат усі нібито чесні і справедливі дії НКРЕКП також ведуть до того, що в країні посилюватиметься монополізм 2-3 учасників ринку. І найсмішніше, що дійсною коровою для більшості учасників ринку стане державний «Енергоатом».

Тепер про населення. Україна як не як готується запускати ринок електроенергії для населення. А оці всі дії фактично ведуть до того, що низької конкурентної ціни народ України не побачить. Бо виробляти і продавати електроенергію буде одна «бригада». Усі потенційні учасники ринку, які могли продавати населенню електроенергію по дешевшій ціні – просто до того часу будуть вже або банкротами, або їх скуплять більші учасники.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Коломойский,Энергоатом,Ринат Ахметов,ДТЭК
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.