Закон - один для всіх, і для мера Харкова

15 липня 2021, 15:59
Власник сторінки
0
26558

Виконуючий обов’язки голови Харкова Тєрєхов провокативно провів чергову сесію Харківської міської ради російською мовою, всупереч закону.

Виконуючий обов’язки голови Харкова Тєрєхов провокативно провів чергову сесію Харківської міської ради російською мовою, всупереч закону. Пан «виконуючий обов’язки», певне, так сильно бажає стати справжнім мером, що пустився берега та повністю зорієнтувався на проросійський електорат. Проте чи надає це додаткових політичних балів тимчасовому очільнику Харкова?

Повністю підтримую активістів і згодна з їх думкою щодо застосовування штрафів  системним порушувачам закону про мову.

Згідно 9 Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» робочою мовою органів місцевого самоврядування, в тому числі мовою засідань є державна мова. Якщо під час засідання використовується інша мова, повинен бути забезпечений переклад на державну мову. Однак, пан Терехов, під час шостої сесії Харківської міської ради VIII скликання

проігнорував закон і сесію провів російською. Також порушення з його сторони були зафіксовані під час третьої, четвертої та п’ятої сесій міської ради. Я повністю підтримую активістів і погоджуюсь з їх думкою щодо застосовування штрафів  системним порушувачам закону про мову. І не розумію, що він хотів цим показати. Що український чиновник цурається розмовляти українською?! СОРОМ!!!

В колі своїх друзів і в сім'ї вам ніхто не забороняє говорити іншою мовою. Це ваше право. Але закон діє для всіх!!! Особливо для чиновників.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Харьков,Кернес,языковая политика,Языковой закон,мовний закон,мовна політика,Слобожанщина
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.