Луценко дискредитував Байдена і втручався у вибори в США за наказом Порошенка

31 травня 2021, 21:08
Власник сторінки
0
23

Як жартують наші правоохоронці (а зараз вже й політики) – «головне під час слідства не вийти самим на себе». Не знаю, чи жартують так у ФБР

Далі стає цікавіше. Луценко за вказівкою Порошенка прямо втручався у американські вибори, "торпедуючи" на той момент кандидата Байдена. Це про новини розслідувань у США. Як жартують  наші правоохоронці (а зараз вже й політики) – «головне під час слідства не вийти самим на себе». Не знаю, чи жартують так у ФБР, але розв’язання українського втручання у американські вибори розкриває все більш цікавих гравців. І саме ті, хто більш інших волав про погрози від цього слідства президенту Зеленському, наразі стурбовано мовчать. Бо слідство йде трохи не так, як їм здавалось спочатку.  

До новин. Впливові американські видання Bloomberg та Reuters, які цітує УП, опублікували досить цікаві матеріали. З посиланням на матеріали справи та заяву Джозефа Бонді, адвоката колишнього соратника Джуліані Лева Парнаса. Мова йде про те, що в рамках розслідування проти колишнього адвоката Дональда Трампа Руді Джуліані федеральні прокурори Нью-Йорка вилучили докази з електронної пошти. Які ймовірно належать колишньому генеральному прокурору Юрію Луценку, колишньому голові фіскальної служби Роману Насірову та бізнесмену Олександру Левіну. Як повідомляється, імена українців були відредаговані, але редагування було зроблено таким чином, що імена стало видно при копіюванні тексту і його перегляді в текстовому редакторі. Бонді стверджував, що докази були разом з матеріалами, вилученими Федеральним бюро розслідувань 28 квітня в ході рейдів на будинок і офіс Джуліані.

В сенсаційних матеріалах йдеться про досить важки, з точки зору американської Феміди, злочини. Ті ж самі, які стали підставою для санкцій США проти Деркача та Дубинського. Втручання в американські вибори. У цьому питанні американці завжди займали дуже жорстку позицію. Ніхто з іноземців не має втручатися у внутрішні справи Сполучених Штатів. Також мова йде про прохання Генпрокурора Луценко щось зробити з послом США в Україні Марі Йованович, яка дуже заважала… ні, не Луценко. А президенту Порошенко. Це не для кого не було таємницею. Луценко дійсно зустрічався з Джуліані у Нью-Йорку. Під час цих зустрічей вони, зокрема, обмінялися думками про роль тодішнього посла США в Україні Марі Йованович, яка "зайняла деструктивну позицію в Україні". Джуліані цікавився, чи можуть проти ексвіцепрезидента США Джо Байдена порушити справу в Україні. Джуліані також цікавився справою Burisma. Тобто – повний набір маємо.

А тепер питання – нащо ці інтриги ЮріюЛуценко? До чого тут Генпрокуратура? А ні до чого. Зрозуміло, що тут Луценко виступав саме представником президента Порошенко. Вирішував його питання та виконував його доручення. Вважаю, що для американського слідства це теж зрозуміло. Політична вага Луценко не могла штовхнути його до самостійної гри з такими фігурами та ставками. Порошенко з оточенням заробляли гроші на владі, боялися чистого результату виборів та намагалися позбавитись від незручного посла США, а в обмін на це вони могли й запропонувати Джуліані щось проти Байдена. У такому разі найближчим часом відповідати на незручні питання американського слідства буде вже сам Петро Порошенко. І йому з такими новинами точно не позаздриш. Але все таємне рано чи пізно стає відомим. ФБР – не українське ДБР. Вони мають звичку доводити гучні справи до логічного завершення…
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.