Він був одним з останніх динозаврів

08 травня 2021, 11:36
Власник сторінки
Глава правления Института украинской политики и Фонда "Украинская политика"
0
2764
Він був одним з останніх динозаврів

Помер Єгор Кузьмич Лігачов - людина-епоха, один з найцікавіших персонажів новітньої історії.


Помер на 101-му році життя, при цьому дуже довго зберігав політичну активність - до 2013 року, коли переніс операцію на серці. Ортодоксальний комуніст, він, проте, не був противником ринкової економіки. Саме Лігачов висунув на перші ролі в партії Єльцина - і саме Лігачов пізніше вступив із Єльциним в гостру полеміку, сказавши знамениту фразу «Борисе, ти не правий!». Лігачов був одним з ініціаторів антиалкогольної кампанії 1985 року. Згодом він став уособленням консервативного, заскорузлого мислення - хоча, як показав час, у багатьох випадках правий був саме Єгор Кузьмич.

«Американські вчені нарешті зрозуміли, хто така «кузькина мать», якою їх лякав Хрущов. Виявилося, що це - бабуся Лігачова», - цей анекдот був популярним у 1989 році. Лігачовим же лякали всіх прибічників демократичних процесів.

Колись у інтерв‘ю Віталію Коротичу Лігачов сказав: «Ти кажеш, що я динозавр і моя епоха минула? Можливо, це так. Але за епохою динозаврів приходить епоха щурів - і цього не варто забувати».

Лігачову вдалося пожити в епоху щурів. Він був одним з останніх динозаврів.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: смерть,СССР,Горбачев,политика
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.