Як спалилися російські окупанти – «ВБИЛИ ЛЮДИНУ ЗАРАДИ ФЕЙКУ»

28 квітня 2021, 16:14
Власник сторінки
Устал от "Руцкого мира" на ДОНБАССЕ
0
178
Як спалилися російські окупанти – «ВБИЛИ ЛЮДИНУ ЗАРАДИ ФЕЙКУ»

Фейк, неправдива інформація, дезінформація – є головною зброєю інформаційної війни російських бойовиків Л/ДНР проти України на території Донбасу.

Поширенням фейків зараз ні кого вже не здивує, але нещодавно, у поле зору потрапила стаття розповсюджена російськими окупантами «В Донбассе от обстрела ВСУ погиб мирный житель», яка здивувала та викликала багато питань щодо її достовірності. Стаття була поширена у соцмережах та Інтернеті з фейкових акаунтів та містила фото, які оброблено та створено колаж з 3-х фотографій (далі прикріплено), а також стосовно цієї статі знайдені інші фото у телеграм-каналах, що поширюють деструктивний російський контент та пропагандують «Русский мир» на Донбасі. Чим же спалилися російські окупанти і в чому полягає їх прорахунок? У результаті проведення фактичекінгу встановлений ряд таких невідповідностей:

Перше, що кидається в око – це фото зроблені російськими найманцями у різний проміжок часу. Уважно подивіться на пилючку, яка на деревяному кухонному столі та побачимо, що на першому фото наявні сліди від предметів на столі під якими не зібрався пил, тобто вони лежали раніше, а тепер друге фото – як ми бачимо слідами від предметів і не пахне,  тому що вони є на столі і дуже впевнено себе там почувають (складно розгледіти, що це саме, але видно сліди неозброєним оком).

Далі роздивляємось фото і бачимо, що людина, яка ніби померла, пролежавши певний період часу мінімум години 3-4, має вид живої. Адже всім відомо, що після сплину 1 години з настання біологічної смерті у людини понижується температура тіла та з’являються трупні плями синього кольору. Тобто, вони повинні бути на фото на нозі та голові чоловіка «померлого від обстрілу ВСУшниками», але ж звідки у живої людини вони візьмуться, правда?

Також, є бажання порадити їм на майбутнє вибирати вже більш професійного актора. Актор - звичайна людина, а не кукла-манікен, яка може не рухати шиєю і пролежати годинами в одній позі. Напевно, у цьому випадку так вже набрякла шия, що не витримавши позувати годинами для об’єктиву, повернув шию трішки ліворуч, напрягши праве плече (червоним на фото виділено у більшому форматі). Погляньте на фото, є різний ракурс, але зверніть увагу на кут нахилу голови – він різний, також на праве плече і вухо.

Питання, яке виникло у всіх користувачів, які прогялнули фото до статті: «Чого людина без капців або шкарпеток у своєму жилому приміщенні?». Як бачимо, на нього натягнули куртку, а шкарпетки забули або в квартирі поли з підігрівом? Памятаєте той пил або зверніть увагу на посуд, висновок так і робиться – що в квартирі вже багато часу ніхто не проживає. А куртка спеціально вдягнута, щоб не прийшлось домальовувати сліди поранень чоловіку.

І найголовніше, треба ж було так впасти, щоб не забитися головою. Певно це перше, про що думав «убитий» – впасти так, щоб не вдаритися. З фото видно, що жодного ушкодження голови не має.

Як ми бачимо картина сумна – російські окупанти закидують фейковою інформацією простір Інтернету, провокують та дискредитують діяльність органів влади України, українських військових, які кожен день захищають українців від російської агресії. Та чому людина ще жива, а ви кажете її вбили українські ВСУшники? Чому немає жодних більше фото пошкоджень людини? Лежить собі цільоханький на полу і певно дуже змерз, але ж за гроші можна полежати і без шкарпеток. І потім чарівна фраза - «Украина опять заявит, что это все «постановка» и «фейк» - ні ми не заявимо, ми наведемо докази фактчекінгу!

Як ми бачимо поповнюється «список жертв российской агрессии», але може наступного разу, російські окупанти і вбють людину, щоб не вигадувати такі фото.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: ДНР,Выборы в ДНР,ДНР новости сегодня,ДНР новости,днр моторола
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.