Кому дістанеться частка Рудьковського у "Нафтогазвидобування"?

25 лютого 2021, 18:56
Власник сторінки
член Наблюдательного совета Института энергетических стратегий
0
56
Кому дістанеться частка Рудьковського у  Нафтогазвидобування ?

Сумно українській політиці без Миколи Рудьковського. А комусь сумно без його акцій компанії «Нафтогазвидобування», де мажоритарним акціонером є ДТЕК Рината Ахметова.

Печерський суд розпорядився накласти арешт на 25% акцій «Нафтогазвидобування», що належать компанії Salazie B.V. Рудьковського.

Та й взагалі в українській політиці, де кожен бізнес побудований на політиці, завжди весело. Одні офшори змінюються іншими. Одні бізнеси зникають, а інші – розростаються.

Хто отримає проблеми від арешту акцій власника «Нафтогазвидобування»? І можна було би сказати, що це буде Рудьковський. Але все таки Salazie є міноритарним акціонером, а ДТЕК – повністю організовує і забезпечує діяльність «Нафтогазвидобування». Плюс компанія прозора, відкрита, підзвітна кредиторам. Да, кредитори – це проблема також. Їх подібні питання завжди нервують. Отож, більше питань буде до Ахметова і його управляючої компанії «СКМ» як фактичного власника «ДТЕК Нафтогаз».

Історія довкола Salazie Рудьковського взагалі заслуговує на фільм. Та чого лише фільм – на серіал. Від Netflix. Сценарій уже готовий. Там і нинішній нардеп Семінський, якого викрадали, і Рудьковський, і Ахметов, звичайно.

Взагалі компанія «ДТЕК Нафтогаз», яка є власником «Нафтогазвидобування», відіграє далеко не звичайну роль у структурі СКМ Ахметова. Чого вартує лише купівля за кошти «ДТЕК Нафтогаз» обленерго.

Та й відкрите питання наскільки відсотків Рудьковський контролював свій 25% пакет акцій у бізнесі Ахметова? Можливо, на 0,0%. І Salazie буде далі переходити із рук в руки як «червоний стяг» компромісу між поточною владою і Ахметовим.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Рудьковский,Ринат Ахметов
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.