ХТО НЕ ПРАЦЮЄ, ТОЙ ЇСТЬ

15 грудня 2020, 12:47
Власник сторінки
народний депутат України
0
2126
ХТО НЕ ПРАЦЮЄ, ТОЙ ЇСТЬ

Цифри – річ, як відомо, уперта. І вони демонструють чи потрібно утримувати такі неефективні антикорупційні органи?



Намагаюся бути завжди об‘єктивним щодо результатів чи помилок в роботі будь-якого з правоохоронних органів. І постійно повторюю, що елементарною формулою вирахування ефективності того чи іншого правоохоронного органу є різниця між витратами держави на його утримання та сумою РЕАЛЬНОГО відшкодування матеріальних збитків за кримінальними провадженнями, що виявлені цими правоохоронними органами.
Все інше – це тільки політика, і немає нічого спільного із забезпеченням безпеки в різних сферах держави та її громадян.
А тепер зверніть увагу на кілька демонстративних цифр.

РОЗМІР РІЧНОГО УТРИМАННЯ 1 співробітника правоохоронного органу у 2020 році:

НАБУ- 1,32 млн грн
ДБР - 885,3 тис грн
СБУ – 451,2 тис грн
Податкові органи – 329,1 тис грн
Національна поліція - 258,7 тис грн

СУМИ РЕАЛЬНОГО ВІДШКОДУВАННЯ матеріальних збитків за кримінальними правопорушеннями, що виявленні правоохоронними органами:

Національна поліція - 958 млн грн
Податкові органи – 826 млн грн
НАБУ- 75,5 млн грн
СБУ – 40 млн грн
ДБР – 5,1 млн грн


Отже, серед безперечних лідерів по видаткам на 1 співробітника є НАБУ та ДБР.
А ось щодо конкретних результатів – все навпаки. Так НАБУ відшкодувало державі реально матеріальних збитків на суму 75,5 млн грн (сума еквівалентна річним зарплатам лише 57 співробітників НАБУ). ДБР – 5 млн грн (або сума річного утримання 6-х співробітників ДБР).
Цифри – річ, як відомо, уперта. Але якщо до цього пригадати, що все це НЕ ДЕРЖАВНІ кошти, а КОШТИ ПЛАТНИКІВ ПОДАКТІВ, тобто нас із вами, то гостро постає питання до кожного громадянина – нам потрібно утримувати такі антикорупційні органи?
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: СБУ,полиция,налоговая,Госбюджет,НАБУ,ГБР
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.