США звинуватили Росію у «провокативній поведінці» в космосі

10 грудня 2020, 13:29
Власник сторінки
0
27
online casinos

У США вважають таку поведінку загрозливою.



Директор Національної розвідки США Джон Реткліфф заявив, що Росія продемонструвала провокативну поведінку, яка створювала потенційно загрозливу ситуацію у космосі.  Про це він розповів під час засідання Національної космічної ради США.

Реткліфф розповів, що цьогоріч Росія запустила у космос супутник, який здійснював маневри поряд з американським урядовим супутником.

"Ми вважаємо, що така поведінка є загрозливою. Особливо враховуючи те, що раніше Росія запустила схожий супутник, який має властивості космічної зброї", - зазначив Реткліфф.

Глава Нацрозвідки США наголосив, що така поведінка "не демонструє відповідальність" країни.

Нагадаємо, що 24 липня США та Велика Британія вже звинувачували Російську Федерацію у випробуваннях протисупутникової зброї в космосі.

Раніше колишній президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп 17 січня 2019, представив нову стратегію протиракетної оборони країни. Вашингтон зробив ставку на базовані у космосі системи оборони.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.