Росія вирішила скоротити в «ЛНР / ДНР» тисячі псеводочиновників

20 листопада 2020, 15:41
Власник сторінки
0
399
Росія вирішила скоротити в «ЛНР / ДНР» тисячі псеводочиновників

Наступає криза в окупаційній владі.

Наступає той час, коли Росія починає відхрещуватися від створених проектів «ДНР / ЛНР», через просту причину, яку стояло очікувати, а саме  витрати великих грошей на утримання республік. Ситуація стає все гірше і доходить до того, що найближчим часом російська сторона планує звільнення кількох тисяч працівників окупаційних адміністрацій та інших структур, щоб зменшити фінансове навантаження.

Також, у підтвердження вказаного, на одній із останніх конференцій про це натякнув віце-прем'єр-міністр - міністр з реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.

За його словами, в ОРДЛО окупанти заборгували людям зарплати, закриваються підприємства. Віце-прем'єр каже, що Росії все складніше утримувати окуповані райони Донбасу економічно. У своїх підконтрольних псевдоструктур в тимчасово окупованих районах Донецької області - так званих міністерствах, державних комітетах та інших - Росія планує скорочення: з близько 10 тис. Робочих місць вже найближчим часом залишиться трохи більше 5 тис.».

Під час конференції він повідомив на два показові моменти, які свідчать про глибину кризи в окупаційній владі «ДНР / ЛНР». За його словами, по-перше, це спроба максимально економити на тих, хто є частиною окупаційної адміністрації. Навіть на них вже не вистачає коштів. По-друге, Росія весь час говорить, що її там немає, але скорочення планується таким чином, щоб в підсумку вийшла структура, подібна адміністрації Ростовської області, тому що так простіше давати вказівки бойовикам, яких вони поставили «керувати». І звичайно, простіше продовжувати спустошувати регіон.

Для порівняння російських витрат на утримання та функціонування окупованих територій, Росія за шість років війни на Донбасі витратила понад 30 мільярдів доларів. Виходить, що платникам податків РФ припадає фінансувати війну проти України, замість того щоб гроші йшли на потреби росіян.

         Через заявлене, можна очікувати відповідні перестановки та бунти в окупованих територіях. Мешканці почнуть задавати собі просте питання – де було краще, і що робити у такій ситуації. А відповідь проста, вказаний сценарій від російської влади необхідно було очікувати.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.