Повний локдаун у нас введений не буде

09 листопада 2020, 13:43
Власник сторінки
эксперт, политолог
0
63
Повний локдаун у нас введений не буде

Можливості для повторного введення локдану в України немає - у першу чергу по економічним причинам. Повторної «тотальної заморозки» на кілька місяців економіка країни просто не витримає.

На цьому тижні й в Україні вслід за іншими європейськими країнами починаються неминучі обмеження, пов’язані із другою хвилею захворювання на ковід. Поки що у вигляді введення карантину вихідного дня і вимоги носити маски у громадських приміщеннях і у транспорті.

Зрозуміло, всі бояться того, щоб не повторився сумнозвісний жорсткий локдаун весіннього зразку. Є надихаюча і заспокійлива новина. Нею я і поділився сьогодні у прямому ефірі на «112. Україна» Ця новина полягає у тому, що можливості для повторного введення локдану в України немає. Він не буде введений у першу чергу по економічним причинам – повторної «тотальної заморозки» на кілька місяців економіка країни, яка не оговталася після першої порції карантинних обмежень просто не витримає.

Це - константа, яка визначає зараз дії влади і визначатиме їх протягом кількох наступних місяців розгортання другої хвилі епідемії. Так би мовити, прагматичний економічний матеріалізм.

Але, звичайно, і сидіти, просто склавши руки, влада теж не буде. Визначена і буде дотримуватися лінія компромісу між вимогами боротьби з епідемією і необхідністю підтримати життєдіяльність економічних суб’єктів. Причому другому фактору на відміну від весни надаватиметься набагато більше уваги.

Бо інакше ця влада піде геть зі сцени – ще раніше, ніж вдасться приборкати другу хвилю. Тому із свого основного інстинкту – самозбереження – ця влада не буде власноруч підпилювати ніжки стільця, на якій її не випадково, але не заслужено занесло минулого року. Тому і буде всіляко відтягувати момент введення локдауну.

Необхідний P.S. І все ж таки, враховуючи масштаби загрози від не контрольованого вірусу, треба залишити 1%. Не більше. Залишити на те, що влада змушена буде відправити сама себе на звалище історії та оголосить повторне введення жорсткого локдауну. Але ж поки що є всі підстави сподіватися, що наявні зараз 99% на користь установки «Боротьба з коронавірусом проходить без тотальних обмежень» у кінцевому результаті перетворяться на цілісні 100.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.