Немає часу на поразку: вибори у Вишневій ОТГ

19 жовтня 2020, 11:46
Власник сторінки
Громадський діяч
0
106
Немає часу на поразку: вибори у Вишневій ОТГ

Вже в найближчу неділю в країні пройдуть місцеві вибори.

Я хочу звернутись до кожного та закликати об’єднатись навколо однієї мети – зробити Вишневу громаду зручною та комфортною, найкращою в Київській області. 

Вже 25 жовтня у Вишневому та Крюківщині відбудуться перші спільні місцеві вибори, після яких обидва населені пункти об’єднаються в єдину територіальну громаду. Вишнівчани та Крюківщинці обиратимуть спільного міського голову та спільних депутатів міської ради. У нас з вами з’являється шанс розпочати нову історію та розбудувати найкращу громаду в Київській області. 

Станом на сьогодні, територія громади вже перетворилась з вишневого саду на кам’яні джунглі. Але ми ще можемо це виправити. Головне – зробити правильний вибір. У нас немає більше часу на поразку.

Жителям Вишневого та Крюківщини потрібні чесні і порядні люди на чолі громади! У команді партії УДАР у Вишневій ОТГ – саме такі. Cеред них: вчителі, журналісти, підприємці, юристи, фінансисти, чемпіони світу з різних видів спорту.

Я та вся наша команда “УДАР Віталія Кличка” – єдині справді альтернативні кандидати до міської ради, на противагу іншим політиканам, які сплюндрували своє ім’я корупційними скандалами та дерибаном міського бюджету і землі громади. 

Декілька слів про мене. Я, Микола Стаднік – вже понад 15 років живу у Вишневому разом зі своєю сім’єю. Тут народилася моя дружина. У Вишневому народилося четверо наших дітей. За фахом я будівельник, а не забудовник. За весь час своєї професійної діяльності, я не збудував жодного ЖК. Натомість, створив та реконструював понад 100 промислових та інфраструктурних об’єктів. А це: амбулаторії, логістичні комплекси, школи, дошкільні центри, фабрики та заводи. З найбільших моїх об’єктів – заводи Coca-Cola та Bayer в Україні. 

У мене, як будівельника та мешканця Вишневої громади, виникає питання: чому чинна місцева влада так бездумно управляє містом? Як із зеленого оазису в передмісті Києва, Вишневе перетворилось на бетонне гетто та місце безкінечних заторів? Я бачу можливості та перспективи. Я ніколи не тікав від проблем та викликів долі. Звик не пристосовуватись, а брати ініціативу та створювати кращі умови навколо. 

Разом зі мною в команді – активні та небайдужі жителі громади, яких ви кожного дня можете побачити в черзі магазину, в заторах по дорозі на роботу чи в ліфті вашого під’їзду. Ми всі живемо так само як і ви, у Вишневому та Крюківщині. Тут живуть наші родини, діти і ми просто не маємо права перед ними схибити. Нас турбує життя громади і ми прагнемо справжніх змін тут на краще.

Покладаючись на свої знання, на Вашу підтримку, я ставлю головну мету: зробити Вишневу об’єднану територіальну громаду найкращою в Київській області. Це – реально. Головне – окреслити чіткий план дій. І я пропоную наступний.

Децентралізація і бюджет громади

Місто Вишневе та село Крюківщина об’єднав один великий процес – децентралізація. Але навіщо? 

Авторитарні владні режими –  в минулому. Україна вчиться вільно дихати, самостійно обирати траєкторію свого розвитку, визнає права людини, її честь та гідність найвищою цінністю. В той же час, разом із правами приходять обов’язки та відповідальність. Відповідальність у прийнятті управлінських рішень. Майже неможливо приймати розумні і доречні розпорядження з “центру”, коли вирішується доля конкретного містечка чи села. Тільки з урахуванням місцевих проблем та потреб можливо ухвалити зважене та справедливе рішення на користь місцевої громади. 

Кожен мешканець навіть найменшого населеного пункту має гарантоване право на сучасну медицину й освіту, доступні та якісні адміністративні, комунальні, соціальні послуги, гарні дороги, чисті й освітлені вулиці. Але люди можуть впливати на якість цих послуг лише тоді, коли провайдери послуг знаходяться поруч, а не в далекому “центрі”. 

Головна мета децентралізації – надати жителям громад усі інструменти для побудови «маленької Батьківщини» своєї мрії. Ця місія – дуже відповідальна. Для реалізації всіх інфраструктурних та соціальних проєктів, таких як будівництво шкіл, садочків, лікарень, транспортних розв’язок – потрібні кошти.

12 жовтня 2020 року Президент України підписав проєкт закону «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо приведення у відповідність положень бюджетного законодавства у зв’язку із завершенням адміністративно-територіальної реформи» . Отже з початку 2020 року змінився розподіл повноважень центральних та місцевих органів влади, а також встановлюється система соціальних послуг та її учасників, етапи визначення потреб, планування, організації та фінансування соціальних послуг. Наша програма передбачає організацію Центрів допомоги людям, які потрапити у складні життєві обставини. 

Я особисто та команда “УДАР” у Вишневій громаді візьме на себе відповідальність за створення соціального магазину та надання адресної матеріальної допомоги вразливим групам населення (людям похилого віку, особам з інвалідністю, учасникам бойових дій та переселенцям), юридичного консультування, та допомогу з працевлаштуванням. Особливу увагу ми будемо приділяти ветеранам АТО, які захищали нас і завдяки яким ми можем гордо називати себе українцями.

Замість висновків

25 жовтня 2020 року – наш з вами шанс розпочати історію новоствореної Вишневої об’єднаної територіальної громади правильно. На противагу всім іншим кандидатам, що балотуються на голову ОТГ, я ніколи не був у міській раді в команді з чинним мером, не голосував за розбазарювання землі та дерибан бюджету громади. 

Більше того, серед кандидатів у депутати від партії “УДАР Віталія Кличка”  немає жодного чинного депутата Вишневої міської ради. Прийшовши на виборчу дільницю 25 жовтня, ви не знайдете у наших списках жодного корупціонера, шахрая чи злочинця. Адже справжні зміни у Вишневому та Крюківщині можуть реалізувати лише чесні та незаплямовані професіонали. Ми хочемо пишатись результатами своєї роботи на благо громади. Нас турбує життя громади і ми прагнемо справжніх змін на краще. 

У нас всіх з вами немає часу на поразку. Давайте зробимо правильний вибір.

“УДАР Віталія Кличка” разом з Вишневою громадою! 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Выборы,вибори,місцеві вибори,Вишневое
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.