Не треба плутати народовладдя і політичні маніпуляції

17 жовтня 2020, 13:30
Власник сторінки
кандидат в мери Києва
0
729

Під прикриттям «поговорити з людьми» реалізовується маніпулятивна політтехнологія з підміною понять


Нас втягнули в маніпуляцію, навіть в аферистичну конструкцію, якщо говорити про 5 запитаннь, які ставитимуть людям під час місцевих виборів 25 жовтня. 



Перед тим, як говорити про ці 5 питань, у мене виникає свої 5: хто ці питання підбирав? Хто буде проводити опитування? Яка буде методологія підрахунку голосів? Хто буде фінансувати цю діяльність – якісь дивні меценати, яких не називають? Як будуть використовуватися результати, які в будь-якому випадку мають сумнівну юридичну силу?

На мою думку, під прикриттям «поговорити з людьми» реалізовується маніпулятивна політтехнологія з підміною понять. На цьому прикладі видно, як абсолютно маніпулятивно можна використати інструмент, який має бути законодавчо забезпеченим і називатися референдумом. А в даному випадку це буде бозна-що. Це безглуздя – вдаватися до роздумів, чи більш важливе друге питання, чи четверте, чи варто питати про маріхуану і так далі. Це про політиканство і безвідповідальні дії, або навпаки – про дуже сконцентровані і прагматичні речі, які мають вплинути на хід місцевих виборів.

Нагадаю, президент Зеленський запропонував українцям відповісти на 5 запитаннь, які поставлять їм під час голосування на місцевих виборах 25 жовтня. Запитання стосуються покарання за корупцію, створення вільної економічної зони на Донбасі, скорочення кількості депутатів Верховної Ради до 300, легалізації медичного канабісу та дотримання гарантій безпеки підписантами Будапештського меморандуму.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: місцеві вибори,Володимир Зеленський,За майбутне
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.