Хто проти ядерної енергетики України?

25 вересня 2020, 18:36
Власник сторінки
член Наблюдательного совета Института энергетических стратегий
0
106
Хто проти ядерної енергетики України?

Міненерго України виступило проти підписаного президентом Зеленським указу «Про невідкладні заходи щодо стабілізації ситуації в енергетичній сфері та подальшого розвитку ядерної енергетики».

Фактично таку позицію міністерства щодо указу у своїх публікаціях озвучила керівник групи радників т.в.о. міністра палива та енергетики Ольга Кошарна.

Насправді ініціатива «Енергоатому», яку підтримав президент, полягає у тому, щоб перейти у підпорядкування напряму Кабміну і забрати міністерство як повільну бюрократичну ланку, яка гальмує ухвалення оперативних і необхідних рішень. При цьому дивує, що Міненерго як стратегічний орган управління виступив проти розвитку найбільшої галузі енергетики України і вважає недоцільним добудову двох енергоблоків Хмельницької АЕС. І навіть створення до 100 тисяч робочих місць – не аргумент.

У міністерстві знають, але свідомо ігнорують той факт, що у 2024 році почнеться процес виведення із експлуатації нині працюючих енергоблоків АЕС. Чим Україна замінить ці потужності: вугіллям та тепловою генерацією? Супер-дорогою зеленою енергетикою? Імпортом із Росії?

Саме тому позиція Міненерго, яка фактично була озвучена Кошарною, є псевдо-державною і приведе до поступового руйнування «Енергоатому» як бази електрогенерації України. А далі буде лише руйнування ядерної енергетики та атомної промисловості.

Тому для Міненерго звичайно було би краще та оптимальніше займати пряму позицію щодо ситуації навколо АЕС.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Кабмин Украины,Энергоатом,Минэнерго
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.