Як створюється пропагандистський міф про «гоніння на канонічну церкву»

16 вересня 2020, 21:07
Власник сторінки
0
37

Як створюється пропагандистський міф про «гоніння на канонічну церкву»

Закарпаття  стало тим регіоном, де в найбільш гострій формі відбувається обкатка пропагандистської технології «гонінь на канонічну церкву». У випадку конфлікту всередині церковних громад УПЦ (МП) щодо переходу до ПЦУ пропагандистські медіа, наближені до Московського патріархату в Україні, штучно розділяють громаду на «вірних канонічній церкві» та якихось неозначених «прихильників (або активістів) ПЦУ». Тобто, частина колись єдиної громади, яка хоче перейти до ПЦУ, миттєво демонізується та перетворюється на якихось сторонніх «прихильників ПЦУ» та «захоплювачів храму». При цьому на загал історія конфліктів подається в абсолютно викривленому вигляді, що може створити у необізнаної людини враження правового свавілля в державі та духовної деградації «активістів ПЦУ».

            До речі, пропагандистські медіа під парасолькою УПЦ (МП) знають про те, що створюють фейки та дезінформують суспільство та помісні церкви щодо того, що відбувається в Україні. Так, нещодавно на російських пропагандистських медіа було розповсюджено статтю під назвою «Август: ПЦУ терроризирует местные православные приходы». Хочемо розвіяти цей фейк тільки на одному прикладі. В статті зазначається, що  «Храм села Деловое по-прежнему в осаде раскольников». «…В Хустской епархии УПЦ МП опровергают информацию о переходе общины Успения Пресвятой Богородицы села Деловое в ПЦУ. Несмотря на незаконную перерегистрацию, которая оспаривается в суде, приход продолжает оставаться верным УПЦ МП…»  

А насправді, 14 жовтня 2018 року відбулись збори  вірян на той час ще УПЦ і громада перейшла від УПЦ до ПЦУ з усім належним їй майном. Влітку 2019 року громада отримала витяг  із державного реєстру, який підтверджує законність  переходу з майном, яке стало власністю громади.  В пропагандистскій статті зазначається, що питання «незаконної» перереєстрації на даний час  вирішується в судовому порядку. Однак, насправді, у громади ПЦУ є рішення суду про їх законний перехід З УПЦ до ПЦУ. Достовірну інформацію про наявність  документів в  громади ПЦУ на майно в селі Ділове усі  бажаючі можуть провірити в Закарпатській обласній державній адміністрації.

Як то кажуть, висновки робіть самі.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.