Фейки тижня: «Україна відповідальна за воду для Криму та провокації армії»

12 вересня 2020, 11:02
Власник сторінки
0
40

Фейки тижня: «Україна відповідальна за воду для Криму, відступ ЗСУ з позицій та провокації армії»

             

Останнім часом все частіше ми неозброєним оком викриваєм фейки із за  поребрика, які видають російські пропагандисти. На цьому тижні агітатори «русского мира» також відзначилися, видавши порцію відвертої нісенітниці.

                Одним з фейків став фейк про нібито відступ ЗСУ із займаних позицій та здійснення  українською армією різних диверсій та лісових пожарів для  зриву режиму припинення вогню. В одній із статей «Чудесные случайности» уничтожат ВСУ быстрее чем «сепаратисты» російські пропагандисти наводять приклади про те, що «….ВСУ не в состоянии воевать, они могут только провоцировать». «ВСУ, чтобы скрыть массовое воровство боеприпасов и вооружения, криворуко устроило диверсию с пожарами. Сами пострадали, привлекли внимание СБУ, сорвали перемирие. И это все, чтобы скрыть воровство припасов. Ну как, способна такая армия победить? НЕТ! Они способны спровоцировать конфликт, что сейчас и делают...».

Підтвердженням фейку є звіт СММ ОБСЄ від 5 вересня. У документі ОБСЄ чітко вказано, що місія провела повітряне спостереження в районі населеного пункту Шуми та не виявила жодних змін в існуючих позиціях Збройних сил України у порівнянні з 5 липня 2020 року. Тобто СММ ОБСЄ фактично підтверджує відсутність будь-яких змін у позиційному розташуванні Збройних сил України, які порушували б домовленості ТКГ від 22 липня щодо заходів з посилення режиму припинення вогню.

            Технологія у руссопропагандістів проста: пустити якомога більше мильних бульбашок - раптом хоч один якийсь не лопне і кудись долетить.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.