Як в Росії за критику влади позбавляють сану священників

12 вересня 2020, 10:39
Власник сторінки
0
25

За підтримку опозиції в РПЦ забороняють в служінні або як церковний суд позбавив сану восьми священиків

7 вересня суд Єкатеринбурзької єпархії РПЦ позбавив  сану шістьох священиків і двох дияконів Среднеуральского жіночого монастиря, які підтримали опозиційного до керівництва РПЦ та РФ священослужителя о. Сергія Романова.

Засідання суду по відлученню від церкви самого о. Сергія перенесено на 9 вересня, так як обвинувачений не з'явився в єпархію. За словами голови єпархіального церковного суду протоієрея Миколи Малети, рішення за відсутності обвинуваченого може бути прийнято в разі його неявки на три судових засідання.

Напередодні ввечері Єкатеринбурзька єпархія РПЦ МП оголосила, що 7 вересня відбудеться засідання єпархіального суду, на якому буде розглянуто питання про відлучення від Церкви о. Сергія (Романова). Він викликаний на суд в якості обвинуваченого в порушенні 28-го Апостольського правила, яке говорить, що «якщо хто, єпископ, чи пресвітер, чи диякон, праведно за явну провину вивержений, наважиться торкнутися служіння, колись йому дорученого: такий зовсім так відсічеться від церкви ».

 А тим часом, у монахині, яка підтримує президента РФ, найшли Mercedes за 10 млн. російських рублів. Автомобілям німецького бренду ігуменя не змінює майже двадцять років. З тих пір як вона стала настоятелькою Покровського монастиря, в її особистому автопарку змінилося як мінімум чотири Mercedes-Benz.

Аналізуючи  такі рішення  можна дійти висновку, що якщо бажаєш в російській церкві  жити комфортно – не критикуй, і закривай очі на гріхи правителя.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.