Регульована альтернатива поставок газу від «Нафтогазу»

15 червня 2020, 09:31
Власник сторінки
член Наблюдательного совета Института энергетических стратегий
0
55
Регульована альтернатива поставок газу від «Нафтогазу»

На практиці газовий монополіст України пропонує жити як казав герой фільму «Джентльмени удачі»: «Эй, гражданина! Ты туда не ходи, ты сюда ходи. А то снег в башка попадёт. Совсем мёртвый будешь!»

От дивне уявлення у «Нафтогазу» про диверсифікацію поставок газу. Читаєш думки виконавчого директора «Нафтогазу» Отто Ватерландера з приводу імпорту газу з ЄС, поставок LNG, імпорт газу з Румунії і не можеш зрозуміти – так «Нафтогаз» за різну ринкову альтернативу поставок газу чи «Нафтогаз» за різну регульовану альтернативу поставок газу?

На практиці газовий монополіст України пропонує жити як казав герой фільму «Джентльмени удачі»: «Эй, гражданина! Ты туда не ходи, ты сюда ходи. А то снег в башка попадёт. Совсем мёртвый будешь!» Тобто, альтернатива схвалена «Нафтогазом» - «зер гуд». Альтернатива не схвалена «Нафтогазом» - «ніхт зер гуд».

А що таке альтернатива взагалі в умовах ринку? Хто знайде покупця газу в Україні і привезе йому газ. Все. Куди вже простіше.

От як приклад, обвалилися ціни на LNG, газ є, танкери є, а клієнта немає. Буде клієнт – отримає газ по дешевшій ціні. Так функціонує ринок – про який нам уже 6 років розповідають у «Нафтогазі».

https://thepage.ua/news/gazovozy-spg-iz-ssha-otmenyayut-rejsy-iz-za-pereizbytka-gaza-i

А «Нафтогаз» хоче вказати в умовах ринку (!) – кому і звідки возити газ. Найн, найн, ніхт зер гуд! ))

Чи може «Нафтогаз» натякає, що потрібно з ним альтернативу газових поставок погоджувати? Тоді це взагалі корупція. «Караул, грабують!», - будуть кричати постачальники газу.

В результаті ринок газу буде і далі монополізований «Нафтогазом».

Тому гарантія збільшення альтернативних постачальників газу – це як вакцина проти монополізму «Нафтогазу».

https://interfax.com.ua/news/blog/667716.html

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Нафтогаз
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.