Зеленський серйозно зайнявся антирейдерством Центренерго

31 травня 2020, 14:03
Власник сторінки
Политический эксперт
0
24
Зеленський серйозно зайнявся антирейдерством Центренерго

Фонд держмайна повернув "Центренерго" під контроль держави, а наглядова рада "Центренерго" призначила нового в.о. гендиректора компанії Олександра Корчинського.

Публічне акціонерне товариство «Центренерго» є одним з найбільших сучасних підприємств електроенергетичної галузі країни і єдиною в Україні державною енергогенеруючою компанією, що має вагомі конкурентні переваги та значний потенціал розвитку. Основними видами діяльності ПАТ «Центренерго» є виробництво електричної енергії, що постачається в оптовий ринок електричної енергії України та виробництво теплової енергії. У загальному обсязі виробництва електроенергії України частка компанії складає близько 8 %, а в структурі теплової генерації — близько 18 %. Це підприємство відіграє істотну роль у підтримці та регулювання енергобалансу країни.

Історія з таким ласим державним активом тягнеться вже давно. Остання активна фаза почалася з того, що Ігор Коломойський став ініціатором заміни «кураторів» над об’єктом, та доклав немалих зусиль для зміни менеджменту підприємства, а компанії групи "Приват" почали співпрацю з державним "Центренерго", купуючи у нього дешеву електроенергію і продаючи йому дороге вугілля.

Після цього, у березні  цієї історії.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.