"Свої" в команді Зеленського: загроза рейтингу

20 травня 2020, 15:56
Власник сторінки
0
63

Скандали з найближчими Зеленському політиками досить істотно впливають на його підтримку в суспільстві. І малий досвід у політичних справах для багатьох кварталівців став загрозою для Банкової.

Сьогодні на своїй прес-конференції Зеленський заявив про те, що не призначив на жодну посаду свого кума або армійського друга. Сміливе твердження, але "свої люди" Зеленського в нинішній політиці стали особливо помітні, бо пов'язані вони таки не з політикою, а з шоу-бізнесом. 

У той же час, загальна політична недосвідченість усього ближнього кола Зеленського і стимулює його залежність від великих гравців - Коломойського, Ахметова, Авакова та Пінчука. При цьому, призначення близьких людей завжди обертається для команди Зеленського великим скандалом. 

Варто згадати ситуацію навколо Сивохо та Єрмака, який останнім часом вже достатньо рідко з'являється в ефірах, уникаючи зокрема запитань щодо плівок Лероса. В той же час, Єрмак лишається ключовим кадровим вузлом групи впливу Зеленського і досі, і замінити його, схоже поки ніким. Причому, ця скандальність знищує рейтинги Зеленського до основи, адже "чистота" і відсутність корупційних зв'язків - основна причина чому значна кількість громадян зробила вибір на користь президента не з політики. Тобто "свої люди" у владі знищують основу позиціонування Зеленського і підрізає йому крила саме там, де він раніше вигравав. 

Причому, це зовсім не обов'язково стосується справи людей які займають посади у владі. Один з останніх надміру цікавих, але поки не дуже відомих скандалів - як столичного забудовника Толмачова звільнили від виплати мільярда гривень по боргам перед банками. Зробили це лише тому, що його фінансовим директором у компанії ТММ працює Лариса Чивурина, дружина ветерана КВН і редактора Ліги Сміху Андрія Чивурина. В результаті, замість виплати боргу його компанії ТММ перед Ощадбанком та Укрсоцбанком, у ситуацію втрутилися згори, а банкам просто відмовили і скасували рішення третейського суду про стягнення боргів. 

Ті ж таки Чивуріна і Толмачов вже раніше спливали в історіях з володінням нерухомістю в Криму та офшорами. І проблема тут зовсім не тільки в тому, що нова влада вирішила незаконним шляхом врятувати їх від боргів. Проблема у тому, що так брутально готові втручатися в судову систему навіть через один мільярд. Проблема, знову таки, у тому що державні таки діячі без тіні сумніву залазять у кишеню державному Ощадбанку, а заодно і приватним ПУМБу та Укрсоцбанку. Рішення колегії суддів по ТММ фактично перекреслювало всі попередні судові рішення проти ТММ, а заодно і слідство від СБУ по ним з 2019 року. 

Ось так дуже просто, через втручання керівництва держави чисто комерційна справа про невідшкодування боргів банкам з боку ТММ стає політичною. ТММ звертаючись до оточення президента за сприянням, очевидно, навіть не розуміють якого масштабу свиню їм підкладають. 

Схожу свиню президенту підклав і Сергій Сивохо, який не зміг виділитися успішною позицією в питаннях Донбасу, за які взявся. І надалі ці оцінки будуть ще більше впливати на подальші дії команди Президента. 

Довіра в політиці - річ яку можна втратити лише один раз. Так, Зеленський не був ніколи відомим політиком, але люди повірили в його непідкупність і відсутність кумівства у владі. Це - єдиний його символічний капітал, який, як ми бачимо, він тринькає досить швидко. 










Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Владимир Зеленский,Андрей Ермак,Сергій Сивохо
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.