Коронавірус і корупція

08 травня 2020, 15:19
Власник сторінки
Народна депутатка України
0
23

Більшість страхів і переживань, спричинених коронавірусною інфекцією COVID-19, пов’язані безпосередньо зі здоров’ям та безпекою. У такі моменти «оживають» й інші ризики, зокрема корупційні, що викорис

COVID-19 диктує свої умови для бізнесу: закриваються кордони та підприємства, розриваються ланцюги постачання, порушуються контакти з клієнтами та партнерами. Це створює підґрунтя для збільшення корупційних ризиків.
«Ті, хто перебувають на карантині, можуть підкупити свій вихід із нього, як це зафіксовано під час кризи, зумовленої вірусом Ебола», — зазначає незалежний консультант з питань управління громадянським суспільством Ебігейл Беллоус. На його думку, корупція може стосуватися як приватних осіб, так і бізнесу, особливо великих проєктів державних закупівель, пов’язаних із коронавірусом.
«Історія свідчить про те, що у кризових ситуаціях, коли рішення щодо величезних обсягів ресурсів ухвалюються швидко, існує підвищений ризик шахрайства та корупції», — йдеться у 
Унаслідок боротьби з коронавірусом світ отримає багато нових уроків, які потрібно ще буде вивчити. Один із них полягає в тому, що корупція, як і коронавірус, не поважає кордонів, і жодна країна чи спільнота не захищені від її поширення.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Олена Мошенець, народна депутатка України, заступниця голови Комітету ВРУ з питань антикорупційної політики
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: коррупция,парламент,Коронавирус,Слуга народа
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.