Ірина Борзова звинуватила у недбалості керівнитцво Калинівської райлікарні?

30 квітня 2020, 15:53
Власник сторінки
0
19
Ірина Борзова звинуватила у недбалості керівнитцво Калинівської райлікарні?

27 квітня нардепка Ірина Борзова відвідала Калинівську ЦРЛ

У понеділок, 27 квітня, відбулась чергова передача допомоги Калинівській центральній районній лікарні, яку координує Офіс Президента. Завітала на дійство і народна депутатка від партії «Слуга народу» Ірина Борзова, яка родом із Вінниці.

Парламентарка вирішила перевірити, як у медзакладі обліковуються та розподіляються отримані з різних джерел захисні засоби для медиків.

Під час перевірки Ірина Наумівна виявила низку недоліків в організації роботи лікарні. Своїми враженнями наступного дня нардепка поділилась на сторінці у соцмережі «Facebook».

— З перших днів карантину у Калинівську лікарню було доставлено чи найбільше допомоги від держави та благодійників. Принаймні про це мені в один голос заявили головний лікар та старша медсестра. З того, що побачила я – лікарня ззовні дуже гарна, чудова територія, зони відпочинку та навіть фонтан. Однак з обліком гуманітарної допомоги та видачою засобів індивідуального захисту є проблеми, — пише Ірина Борзова.

Нардепка заявила, що в лікарні немає і не було чіткого обліку засобів медичного захисту. За її словами, там повний безлад: «все в перемішку, на одному складі лежить як державна, так і благодійна допомога».

За словами Ірини Борзової, з'ясувати, яка кількість в наявності на складі, не змогла. Але «на око» бачила, що багато всього є, тому не розуміє, чому скаржаться лікарі, адже засобами медичного захисту вони цілком забезпечені.

— Інструкції по видачі масок, рукавичок, халатів та бахіл медичним працівникам немає. Немає і журналу видачі. Крім того, не побачила я і облік списаного, адже лікарі не показували і не розповідали, що збирають використані засоби індивідуального захисту для утилізаці. За словами керівництва медзакладу, кожен медпрацівник приходить до старшої медсестри і бере з шафки те, що потрібно. Хто взяв, а хто ні, кому дали, кому не дали - не зрозуміло, — додає нардепка.

За словами пані Ірини, керівництво лікарні визнало свою помилку та пообіцяло налагодити облік і видачу засобів медичного захисту за реальними потребам медичним працівникам. Адже, згідно з накладними про отримання, лікарня ще з самого початку і до сьогоднішнього дня була забезпечена усім необхідним. Запасів, які є нині, вистачить ще на 20 днів.

— Першу державну допомогу лікарня отримала ще 20 березня. Тоді було 5000 медичних масок, 2 пульсоксиметри та 2 насоси інфузійні для дозованого введення лікарських засобів. Друга партія державної поставки була 24 та 27 березня: три упаковки тестів на коронавірус (по 50 штук в кожній упаковці), 134 респіратори та 73 напівмаски. Третя партія - 31 березня: медичні маски, бахіли, респіратори та костюми біозахисту,— продовжує Ірина Наумівна.

— Потім було ще три поставки державної допомоги із засобами індивідуального захисту, тестами та медичним обладнанням. А 27 квітня лікарня отримала одноразові захисні костюми та респіратори. Це чергова партія державної допомоги, постачання якої координує Офіс Президента. Невдовзі ікарня отримає ще партію державної допомоги. І це не дивлячись на те, що медзаклад отримує багато допомоги від благодійників.

Також Ірина Борзова наголосила, що з'ясувуватиме ситуацію із лікарями, які масово захворіли. Вона спільно з народними депутатами подала звернення на створення незалежної комісії. Нардепка вважає, що розбиратись у цьому питанні повинні епідеміологи.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.