Вбивці ветерана АТО ховаються від правосуддя в Румунії

21 лютого 2020, 11:52
Власник сторінки
0
29

Днями стало відомо, що представники управляючої компанії, які можуть бути причетні до організації вбивства ветерана АТО, покинули територію України. За нашою інформацією, зараз підозрювані ховаються в

Днями стало відомо, що представники управляючої компанії, які можуть бути причетні до організації вбивства ветерана АТО, покинули територію України. За нашою інформацією, зараз підозрювані ховаються в Румунії. Це втеча від правосуддя або злочинці тільки вирішили перечекати бурю на своїй етнічній батьківщині?
Нагадуємо, що раніше в місті Сторожинець Чернівецької області трагічно загинув ветеран АТО. Костянтин Стрибко був жорстоко вбитий у під'їзді будинку своїх батьків у ніч з 28 на 29 січня. Смерть наступила через важку черепно-мозкову травму, нанесену тупим предметом. На думку родичів та друзів загиблого, приводом розправи ймовірно став нещодавній конфлікт Стрибка з управляючою компанією, що належить представникам місцевої румунської громади. Відомо, що Костянтин був обурений грабіжницькими тарифами компанії та незадовго до смерті пригрозив її власникам скаргою у відповідні інстанції.
Місцеві правоохоронні органи неадекватно відреагували на вбивство ветерана. За словами матері Костянтина, Тамари Сергіївни Стрибко, у поліції їхню заяву прийняли "зі скрипом" після декількох відмов. Свою позицію правоохоронці пояснили тим, що немає доказів, та намагалися все списати на нещасний випадок. Дійшло до того, що літніх батьків Стрибка звинуватили в наклепі на "чесних людей"  та пригрозили їм відповідною статтею. Однак батьки та друзі вбитого впевнені: поліція не хоче розслідувати вбивство їхнього сина через приналежність власників компанії до румунської громади. Подібну ж думку мають експерти: за словами юриста Олега Кравця, в розслідуванні справи виявлено численні порушення. У свою чергу, правоохоронці не йдуть на контакт та відмовляються давати будь-які коментарі. Запитання юриста про те, чи збирається поліція оголошувати підозрюваних у міжнародний розшук, правоохоронці проігнорували.
Регіональні ЗМІ також зустріли новину про вбивство ветерана АТО гробовим мовчанням. , які прибули на місце подій, місцеві журналісти попросту "бояться розкривати рота":

"Більш за все засмучує байдужість до ситуації з боку ЗМІ та громадськості. Жорстоко вбили ветерана АТО, а місцеві журналісти не хочуть висвітлювати проблему. Звичайно, це не якийсь скандал з атовцями в маршрутці, про який можна писати, нікого не боячись.  Коли йдеться про вбивство та причетність організованої етнічної злочинності до вбивства ветерана, всі відразу мовчать та не ризикують шукати та викривати винних".
Тепер до висвітлення проблеми приєдналися громадські активісти та громадські ЗМІ. Активісти своїми силами добиваються правосуддя та заслуженого покарання для вбивць Костянтина Стрибка. Ветеранські об'єднання такі, як ГО "Світла пам'ять і пошана захисникам України" активно інформують людей про те, що відбулося, залучають до справи експертів і юристів та проводять власне розслідування.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: ветеран,вбивство,активісти,втеча,злочин
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.