Чим більше хайпу – тим менше уваги до «косяків» влади

05 лютого 2020, 11:13
Власник сторінки
експерт, політолог
0
89
Чим більше хайпу – тим менше уваги до «косяків» влади

Про це треба пам’ятати, коли черговий гуморист від «Слуги народу» моментально, буквально однією фразою, уводить за собою увагу та думки тисяч «вдячних» читачів, глядачів та слухачів.

Безперервна низка резонансних висловлювань високопосадовців від «Слуги народу» (скарга міністра юстиції Дениса Малюськи про те, що його не влаштовує розмір міністерської зарплати, про надзвичайну складність утримати дитину на зарплату 36 тисяч авторства міністра освіти Ганни Новосад, свіжа рекомендація пенсіонерці від депутата Євгена Брагаря продати собаку та сплатити комуналку… далі буде) має на меті відволікти увагу суспільства від реальних проблем, які пов’язані із діяльністю Кабміну Гончарука та влади у цілому. З якими громадяни зіштовхуються у практичному повсякденному житті чи про які чують від свого оточення чи зі ЗМІ.

Для того, щоб громадяни відчували свою причетність до життя сильних світу цього, мали ілюзію контролю їхньої діяльності за зручну можливість «випустити пар незадоволення у свисток» регулярно представники влади й виходять із подібними гучними заявами. Не випадково про необхідність вкидання подібних регулярних «перформансів» йде мова на тих самих записах, де фігурує «людина з голосом, що схожий на голос прем’єра Гончарука».

Про це треба пам’ятати, коли черговий гуморист від «Слуги народу» моментально, буквально однією фразою, уводить за собою увагу та думки тисяч «вдячних» читачів, глядачів та слухачів. Яким тепер є чим зайнятися – адже можна безперешкодно жваво обговорювати та коментувати та творчо доповнювати новий перл. Конвеєр цих перлів буде працювати у режимі нон-стоп – творчий доробок «кварталу» на чолі із Зеленським відкриває тут просто неосяжні перспективи…  

До речі, ця PR-тактика уводу в бік уваги суспільства праціює дуже дубре  - перлами від представників «СН» займаються не тільки соціальні мережи – ними доводиться займатися і нам, експертам: адже журналісти просять коментувати з різних боків черговий перформанс... )

І ось, доки люди у соціальних мережах зайняті тим, що завзято обговорюють новий «перформанс», іронізують та всебічно доповнюють висловлювання представників «СН» вони, ці громадяни не займаються вивченням та обговоренням реальних проблем у економічному та соціальному житті країни. Не акцентують увагу на відсутності реалістичної програми дій у того же Кабміну та на конкретних провалах у його діяльності тощо. Оскільки просто не мають часу на це  - їхній час зайнятий іншими новинами.

І всі задоволені – і ті, хто «перемив кісточки» черговому ціцерону від «СН», і люди при владі – доки не продані у фонди комунальних платежів собаки лаятимуть, їхній караван встигне безперешкодно пройти ще декілька кроків…

Хоча, звичайно ж, у реалізації спроб відволікти увагу людей цими вкиданнями від конкретних практичних «косяків» влади тут є про що поговорити й предметно – адже ці висловлювання водночас показують і рівень розуміння представниками влади завдань та рівень їхньої дискусії, а також глибокі проблеми з налагодженням професійної та якісної комунікації «слуг народу» з цим самим народом. Але це вже питання форми – від суті завдань та проблем, які реально стоять і перед країною, і перед владою, увага громадян благополучно відвернута…

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.