«Наразі політика президента майже нічим не різниться від політики попередників»

21 листопада 2019, 11:30
Власник сторінки
громадський діяч
0
32
«Наразі політика президента майже нічим не різниться від політики попередників»
Євгеній Глєбов, громадський діяч, директор Громадської спілки «Агенція підтримки підприємництва та інвестицій»

Тільки за рахунок конструктивного діалогу між владою та народом країна почне крокувати в правильному напрямку, бо реальні проблеми не можливо вирішити у віртуальному смартфоні

«Півроку тому Україна обрала нового президента сподіваючись на диво в соціально-економічній сфері, сподіваючись на мир та кардинальні зміни в українській політиці. Монобільшість обіцяла народу України приймати нормальні закони та впроваджувати у життя ті речі за які і отримала підтримку.

Незважаючи на рейтинги чи виважено сформовані позитивні статті в ЗМІ, реальна картина в країні все ж таки відрізняється від «віртуальної країни в смартфоні». За даними соціального опитування рівень довіри до президента України Володимира Зеленського знижується, зокрема, за два місяці кількість людей, які вважають, що події в Україні розвиваються у правильному напрямі, знизилася з 57,2% до 37,5%.

То, що ж відбувається насправді? Наразі, ми бачимо безугавні масові протести та мітинги по всій країні, як аграріїв, так і сільгоспвиробників у 13 регіонах, і в Черкаському, зокрема, на знак незгоди із цинічними діями влади у питанні земельної реформи та акції непокори підприємців на знак посилення фіскального тиску. Звичайні пересічні громадяни розчаровані відсутністю реальної боротьби з корупцією. При цьому претензії людей абсолютно виправдані, трудова міграція з країни зростає, а соціальна сфера лишилась на тому ж низькому рівні. То де ж те обіцяне покращення життя?

 Дивуюсь, що за цей досить тривалий проміжок часу та надану величезну квоту довіри до Зеленського та його команди можновладці продовжують вести політику окозамилювання, яка майже нічим не різниться від політики попередників. Народ втомився очікувати на диво, і це цілком логічно, маючи такі людські та природні ресурси Україна давно могла б не тільки повністю забезпечувати себе всім необхідним, а і стати лідером з експорту багатьох видів товару, розвивати промисловість, створювати нові робочі місця, збільшувати ВВП і таким чином покращити не тільки економічну сферу, але і не менш важливу - соціальну. Натомість, на фоні сьогоднішньої бідності та поневіряння, політики продовжують тягнути останнє з народу, вигадуючи нові-старі реформи із яскравими заголовками, які по своїй суті геть нічого не змінюють.

Але, як то кажуть, завжди є але. І це те, що треба не боятись говорити владі про їх недоліки, бо як казав Зеленський: «Кожен з нас - президент». Сподіваюсь, що ситуація, яка нарізі відбувається в України стабілізується, і президент разом із командою почують думку народу, що важливо для нас з вами та країни в цілому і переглянуть свою політику відносно соціально-економічної сфери, фіскальної, земельної та інших.

На мою думку, тільки  за рахунок конструктивного діалогу між владою та народом країна почне крокувати в правильному напрямку, бо реальні проблеми не можливо вирішити у віртуальному смартфоні».

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: смартфон,Черкаси,політика в Україні,Володимир Зеленський
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.