Україна буде членом НАТО

06 листопада 2019, 15:59
Власник сторінки
0
27
Україна буде членом НАТО

Єнс Столтенберг разом з Володимиром Зеленський головували на засідання комісії Україна – НАТО, після чого лідери провели спільну пресконференцію та обговорили чимало важливих питань.

Під час пресконференції Зеленський заявив, що Київ готовий прискорити підготовку до членства в НАТО й на практиці прагне доводити готовність до отримання Плану дій для членства (ПДЧ) в альянсі.

Він також повідомив, що під час засідання Комісії Україна – НАТО сторони домовилися про оновлений консолідований пакет проектів.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг наголосив, що альянс ніколи не визнає незаконної анексії Криму Росією.

“НАТО підтримує суверенітет і територіальну цілісність України, ми ніколи не визнаємо нелегальної анексії Криму зі сторони Росії. Ми засуджуємо агресивні дії Росії у Чорноморському регіоні”, – сказав Столтенберг.

Україна та Північноатлантичний альянс проведуть спільні навчання у Чорному морі. Проте точної дати наразі названо не було. Зеленський також наголосив на необхідності співпраці з НАТО у питанні кібербезпеки.

Щодо нормандського формату, то Зеленський сказав, що Україна зі свого боку виконує всі умови для проведення зустрічі лідерів країн “нормандської четвірки”.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг нагадав Україні про необхідність упровадити рекомендації Венеціанської комісії щодо прав меншин.

Він зазначив, що питання меншин постійно турбує Угорщину – члена НАТО. Генсек додав, що від України залежить упровадження рекомендацій Венеціанської комісії, а також зазначив, що почув від української сторони про впровадження 6 з 7 рекомендацій.

На питання, чи не залишить альянс Україну «сірою зоною» між Росією і Європою, генсек НАТО відповів, що Україна – це партнер. Крім того, Столтенберг заявив, що хоч Україна і не є повноцінним членом НАТО, альянс залишається прихильником сильної і потужної співпраці з країною.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.