Коломойський далі підгрібає під себе ринок електроенергії

01 листопада 2019, 11:22
Власник сторінки
член Наблюдательного совета Института энергетических стратегий
0
99
Коломойський далі підгрібає під себе ринок електроенергії

У цьому йому з усієї сили допомагає голова профільного енергетичного комітету ВРУ Андрій Герус, який із експерта-волонтера перетворився у депутата-лобіста.

Коломойський далі підгрібає під себе ринок електроенергії. У цьому йому з усієї сили допомагає голова профільного енергетичного комітету ВРУ Андрій Герус, який із експерта-волонтера перетворився у депутата-лобіста.

Кроки Коломойського і Геруса настільки впевнені і нахабні, що закрадається думка, що навіть сам президент не може їм стати на перешкоді. Не може? Не хоче? Не дають?
Колись давним-давно у період розцвіту демократії у Росії була програма «Куклы» на каналі НТВ. В одній із чергових драматичних серій політичні ляльки звертались до тодішнього президента Єльцина із закликом: «Борис Николаевич, выходите из окружения!»

Оточення Зеленського сьогодні також впливає на президента. Так було у всі часи і так буде. Але президенту потрібно дійсно час від час виходити із оточення. Адже не віриться, що Зеленський не знає про відновлення корупційних схем «Центренерго» та близькість до цих схем бізнес-середовища Коломойського. І вугілля російське для «Центренерго» продає компанія «Нафта форс» із орбіти олігарха, і голова комітету Герус захищає поставки такого вугілля, і електроенергію за пільговою ціною отримають феросплавні заводи Коломойського. А історія із імпортом електроенергії із Росії, яку прозвали уже «формулою Геруса»? Там також активно працює компанія «Юнайтед енерджі», яка раніше продавала газ для «Дніпроазоту», що входить також в групу Коломойського.

Словом, усім цим президента Зеленського взяли у щільне кільце чи оточення. Відповідно складається враження, що президент в курсі усіх тіньових процесів на ринку електроенергії. Але мовчить. Точніше обіцяє журналістам, що уряд розбереться і про «Центренерго», і про імпорт електроенергії. «Центренерго» взагалі полетіло у прірву банкрутства – збитки вже 1,5 млрд. грн від продажу дешевої електроенергії. Проблеми у тепловій генерації починають бити рикошетом по атомним електростанціям.

У такому разі треба констатувати, що Коломойський і Герус використовують Зеленського, прикривають свої чорні справи ім’ям і рейтингом президента. Але якщо все якраз навпаки? І Зеленський формально засуджує корупційні схеми, до яких може мати відношення і Коломойський, і Герус. А в дійсності закриває очі на фактичні злочини. Адже в руках Зеленського і прем’єр Гончарук, і правоохоронні органи. А вони також всі мовчать. Журналісти уже руки в мозолі списали у своїх матеріалах про «Центренерго» і імпорт електроенергії. Але як кажуть «а Васька слушает и ест».

Усе це загрожує президенту Зеленському, оскільки рано чи пізно народ перестане вірити, що президент і олігарх Коломойський «вже давно не бізнес-партнери». А ЗМІ традиційно нагадають, що енергетичний бізнес – це бізнес президентів. І в такому випадку проблеми із зниженням рейтингу будуть здаватися квіточками у порівнянні із звинуваченнями у корупції. Зрештою, Зеленський пішов у президенти, щоб знищити корупцію, а не очолювати її.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Коломойский,Владимир Зеленский,Андрей Герус
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.