"Пліч-о-пліч": нова Україна шукає не ворогів, а друзів

07 жовтня 2019, 12:27
Власник сторінки
0
25

Стартував проект "Пліч-о-пліч", який закликає вшановувати друзів України та демонструє, наскільки сильною є підтримка нашої країни у світі. На порталі публікуються конкретні заслуги політиків у наданні підтримки Україні, складаються рейтинги та вітається зворотний зв'язок.

Останні президентські та парламентські вибори не тільки призвели до формального перезавантаження влади, але й помітно змінили атмосферу в суспільстві. Відкритість президента, сміливість та неординарність його команди у прийнятті рішень яскраво контрастують з картиною суцільного лицемірства, яку ми бачили при Порошенкові. Звичайно, не з усіма реформами "Слуги народу" можна відразу погодитися, як це було у випадку зі скасуванням військового параду 24 серпня. Тим не менш, нова влада не посоромилася задати суспільству позитивну риторику і таким чином змінити підхід до вирішення проблем і в країні в цілому і зокрема в армії. Якщо при Порошенку було багато популізму, то Зеленський за чотири місяці зробив безліч корисного для військовослужбовців і, що найголовніше, повернув до країни захоплених Путіним моряків і журналістів.

Заслугою нової влади можна вважати також і те, що вона на відміну від команди Порошенка відмовилася від повсюдного використання культу ворогу, який наповнив ненавистю та недовірою весь суспільно-політичний простір України та спровокував сплеск політичних убивств та вуличних зіткнень. До речі, ні Зеленський, ні його блок не відмовляються від активної протидії Путіну на міжнародній арені. Але при цьому нова влада не поспішає відлякувати іноземних інвесторів і прагне до того, щоб зберегти життя молодих українців. З цією метою вона навіть замислюється про скасування або обмеження призову до армії.

Як і слід було очікувати, суспільство швидко відреагувало на ментальні зміни політичної верхівки. Якщо при Порошенку популярності набув сайт "Миротворець", на якому зібрані досьє на ворогів України, то при Зеленському стартував проект "Пліч-о-пліч", який закликає вшановувати друзів України та демонструє, наскільки сильною є підтримка нашої країни у світі (http://plich-o-plich.ml). На порталі публікуються конкретні заслуги політиків у наданні підтримки Україні, складаються рейтинги та вітається зворотний зв'язок. При цьому автори проекту "Пліч-о-пліч" зробили все, щоб мінімізувати можливий політичний тиск на ресурс із боку влади або опозиції. Об'єктивність, чесність, неупередженість - це головний посил порталу, який має всі шанси стати символом держави, яка змінюється. Можливо, саме зараз при такій позитивній та конструктивній налаштованості як влади, так і громадських організацій, можна сміливо говорити про те, що Україна зараз стає справжньою демократичною та європейською країною.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Україна
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.