Скорочення СБУ призведе до професіоналізації спецслужби

30 вересня 2019, 10:34
Власник сторінки
0
24

Найважливіша цінність оновленої спецслужби є її співробітники

18 вересня поточного року Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки на засіданні ухвалив рішення про створення спільної міжфракційної робочої групи з підготовки проекту закону щодо реформування Служби безпеки України.

"Була підтримана пропозиція щодо створення спільної міжфракційної робочої групи з підготовки проекту закону щодо реформування Служби безпеки України. Керівником цієї робочої групи визначено голову підкомітету з питань нагляду за діяльністю державних органів спеціального призначення з правоохоронними функціями, правоохоронних органів, правоохоронних органів спеціального призначення та розвідувальних органів Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, народного депутата Давида Арахамію", - йдеться в повідомленні.

Важко не погодитися, що реформа просто необхідна. Про це говорять не лише експерти, про це неодноразово наголошували представники НАТО і ЄС. Якщо хтось хоче сказати, що ЄС і НАТО  намагаються нам запропонувати свої стандарти, це неправда. Вони створили чіткі рамки, але самі заявили, що кожна країна має свої традиції і нюанси. Ніхто не буде втручатись у призначення офіцерського складу, забирання погонів чи розподілення посад агентів. Європа і НАТО підтримують лише глобальні реформи і створення в Україні справжньої спецслужби, яка б могла «на рівних» увійти у спільноту спецслужб країн Заходу і Америки.

Звичайно, реформа такого правоохоронного органу, який відіграє важливу роль в забезпеченні безпеки українського суспільства пройде зі значним скороченням штатної чисельності. В свою чергу збільшиться фінансування спецслужби, будуть перерозподілені функції кадрів, що вплине на реальні результати та досягнення. Це вплине на саму систему безпеки країни, в цілому.

І слід пам’ятати, що СБУ бореться не за повноваження, а за державу та спроможність ефективно забезпечувати її безпеку та демократичні євроатлантичні цінності.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.