Лицеміри під маскою патріотів

22 серпня 2019, 11:45
Власник сторінки
0
42

2019 рік. Вільні, чесні вибори. Своя церква, своя мова, своя голова на плечах, свій шлях - український.

Україна завоювала, вистраждала своє право бути незалежною державою, українці довели, що вони - самостійний народ зі своєю унікальною та прекрасною культурою. І це наша найголовніша перемога. Боротьба за незалежність згуртувала наш народ, навчила понад усе ставити національні інтереси українців та піклуватися один про одного. І в цьому, на мою думку, полягає моральна основа патріотизму: люди з одного народу повинні допомагати один одному, підтримувати та захищати, виховувати в собі та дітях любов і повагу до співвітчизників.

На жаль, не всі в нашій країні це розуміють. Для багатьох патріотизм - це бренд, іміджева стратегія, яка дозволяє реалізувати власні фінансові та політичні інтереси. Інші ж і взагалі намагаються примазатися до патріотичної спільноти, щоб користуватися її благами та підтримкою, але на справі й пальцем не поворухнуть для захисту національних інтересів України. І те, й інше - зрада в чистому вигляді, хоч і латентна. І нещодавній скандал в іспанському готелі - найкращій приклад цього.

Думаю, всі вже чули про кричущий випадок в готелі Best San Francisco в іспанському Салоу, де адміністрація готелю не тільки демонстративно вивісила на званій вечері російський прапор та в хамській манері відмовилася його знімати, але й, більш того, почала відверто тероризувати українських гостей проросійськими та українофобськими заявами. І все це при тому, що в залі знаходились члени сімей, які постраждали від російської агресії на Донбасі, люди, які втратили в розв'язаній Росією війні своїх рідних та близьких. Детально про цей інцидент в своєму пості розповідає безпосередній очевидець цих подій, Давід Пластер: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2679098115447957&set=pcb.2679103032114132&type=3

Однак те, що послідувало далі, не лізе взагалі ні в які рамки. Український туроператор, який організував цей тур та поселив наших співгромадян в такому неблагонадійному та вороже налаштованому до українців готелі, проігнорував їхні скарги, а у відповідь на прохання змінити готель відмовив та пригрозив штрафами за заняття броні. Українська тур фірма Join Up, генеральним директором якої є Дмитро Геннадійович Сєроухов, не тільки не стала захищати українських постояльців, яких образила та принизила іспанська адміністрація готелю, але й вирішила фінансово покарати їх за те, що вони не хотіли продовжувати відпочивати в подібних умовах. І ось цього я ніяк не можу зрозуміти. Як не можу зрозуміти й того, чому за цім інцидентом не послідувала жорстка суспільна реакція і не менш жорсткі санкції з боку держави. Та біс з ними з іспанцями - чому українська фірма повернулася до українських громадян п'ятою точкою? Далі було ще цікавіше. Я надіслала дані про цю історію та двох її головних антагоністів на сайт "МИРОТВОРЕЦЬ" з пропозицією додати пана Сєроухова, як винуватця з українського боку, та засновника і голову мережі готелів, до якої належить українофобський Best San Francisco, Хосе Батал'ю до чистилища. Обидва цілком заслуговують того, щоб їх вважали ворогами України, однак адміністрація сайту ніяким чином не відреагувала на мою пропозицію. І це ще один момент, якого я не розумію: на "Миротворці" публікують журналістів, акторів, музик, але відмовляються додати до чистилища іспанського бізнесмена, який відверто пропагує українофобію в Європі, та директора турфірми, який дозволив ображати українців та відмовив їм у захисті та компенсації. Де ж тоді ваш патріотизм? Невже ж у вас немає нічого, крім лицемірства? В глибині душі я ще сподіваюся, що запит просто не встигли опрацювати, що виникла якась помилка і що справедливість буде відновлена.

Поки подібні речі є нормою та прощаються суспільством, патріотизм буде залишатися модним трендом і експлуатуватися лицемірами, а наші "європейські друзі" будуть сміятися над української нацією та плювати нам в обличчя. Прощаючи, ми заохочуємо.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: сайт Миротворец
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.