Опоблок намагається повернути ОРДЛО за рахунок релігійної єдності.

19 липня 2019, 14:12
Власник сторінки
Политический эксперт
0
30
Опоблок намагається повернути ОРДЛО за рахунок релігійної єдності.

Нещодавня зустріч одного з лідерів Опоблоку Вадима Новінського з Патріархом Кирилом може бути стратегією до пошуку можливих шляхів в питанні досягнення миру.

Українська політика настільки активна, що завжди підштовхує до дії, якщо ти бажаєш в ній залишатися. Фінальна фаза виборчої кампанії завжди наповнена багатьма пропозиціями і переповнена заявами.

Пригадую, коли під час президентської виборчої кампанії навколо російського санкційного списку  було зроблено безліч заяв і передчасних висновків. В той час багато хто, хотів выд нього відхреститися, а дехто навпаки - попіаритися.

Після розколу Опозиційного блоку і донині, його «новостворене крило» та його лідери всіляко намагалися «осідлати» право на ведення одноособового спілкування з нашим східним сусідом. В інформаційному полі довгий час розганялася думка, що тепер тільки вони мають право на комунікацію. Але тепер, після візиту і спілкування Вадима Новінського з Патріархом Кирилом ми переконуємося, що інформація про те, що представники Опозиційного блоку неруподатні – зовсім не відповідає дійсності. Всі ці розмови виявляється повна нісенітниця, і скоріше за все використовувались лише для демонстрації зверхності політичними опонентами.

Зважаючи, що зараз активна фаза виборів, такий візит до Патріарха виборці можуть  розцінити як важливий елемент для покращення стосунків і подальшого примирення.

Зважаючи, що тема миру для базового електорату цієї політичної сили є ключовою, ці дії можуть стати альтернативним напрямком побудови діалогу заради досягнення миру.

Якщо згадати, що велика частина православних вірян так і не знайшла своє місце в реформованій церкві – то може бути сильний хід з боку Опоблоку.

Ще варто згадати, що такий вчинок може бути тактичним ходом для об’єднання України з непідконтрольними територіями на релігійному підґрунті. Тим паче, що це далеко не перша подібна зустріч, адже зовсім нещодавно було проведено інтерв’ю Вадима Новинського разом з Митрополитом Онуфрієм, на якому було обговорено можливі шляхи досягнення миру, та обмін військовополоненими по формулі «всі на всіх».

На той момент це здавалося особистою ініціативою, але тепер ми бачимо продовження цієї історії, що варто розцінювати вже як певний стратегічний план дій.

В суспільстві і надалі продовжуються дискусії по всім ключовим питанням, але великій частині людей потрібна не постійна критика, а варіанти вирішення проблем, що зараз існують. Саме тому вони обирають серед запропонованих варіантів і вже за два дні вони зможуть виявити свою підтримку через участь у позачергових парламентських виборах.

Ось тоді ми і побачимо наскільки велику підтримку мають такі ініціативи.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.