Чому Березін втік з Кременчука?

01 липня 2019, 16:06
Власник сторінки
громадський активіст
0
93

Навіщо Максим Березін змінив рідний Кременчук на далекий Гадяч та Лохвицю

Голова Комунального підприємства «Муніципальна варта» Кременчуцької міської ради Березін Максим Юрійович йде в депутати. При тому, не по рідному Кременчуку, а по далекому Гадячу, Лохвиці та околицях. Навіщо?

Тому що, в «далеких селах» його будуть знати виключно як начальника Комунального підприємства «Муніципальна варта» Кременчука та учасника АТО. Березін зможе в повній мірі використати свої нечисленні «сильні» сторони там, де ніхто не буде критикувати його за дії та минуле. А критикувати є за що!

В Кременчуку Березіна знають як людину мера – Віталія Малецького. Того самого, навколо якого останніми роками ширяться різноманітні скандали. Того самого, що заробляє більше за мера столиці Кличка (). Круто правда ж?

Так от, саме Малецький просував Березіна на посаду директора Комунального підприємства «Муніципальна варта» ( до перейменування «Муніципальна поліція»). В цивілізованому та демократичному суспільстві такі призначення відбуваються за результатами відкритих конкурсів, тестування та співбесід з кандидатами, при яких присутні члени громадськості.

В нашому ж місті, все відбулося як завжди. Березін був призначений на посаду розпорядженням мера, за погодженням з комісією Кременчуцької міськради з питань регламенту. І начебто перемога, керівником «муніципальних правоохоронців» став АТО-вець. Але, це не так.

Адже було повністю проігноровано кандидатуру Юрія Хмарука, учасника АТО та «афганця», людини що доклала максимальних зусиль до самої ідеї та втілення КП «Муніципальна варта», людину за якого ручався та надсилав листи підтримки Дмитро Ярош.

Дворічне головування Березіна на посаді головного «сторожа порядку» містян супроводжується постійними скандалами. Спочатку корупційними – новоявлений директор несвоєчасно та некоректно подав декларацію. Адже якщо вірити їй, він живе з дружиною виключно на земельній ділянці, а їздить в причепі. Що саме по собі є абсурдом. Його навіть намагалися притягнути до адміністративної відповідальності за фактом порушення ЗУ «Про запобігання корупції», проте Кременчуцький суд, не побачив в його діях ознак злочину. Хоча декларант зобов’язаний зазначати місце свого проживання, навіть якщо це приміром наймане житло чи машина родичів дружини.

Кременчуцька традиція – призначення великих заробітних плат меру і членам його команди.  Так, начальник поліції Кременчука, зазначу саме начальник поліції, а не директор комунального підприємства «Муніципальна варта/поліція», людина як відповідає за порядок та розслідування злочинів по всьому місту та має 20-річний досвід роботи, отримує меншу заробітну платню ніж Березін.

Чим же займається «Муніципальна варта»? Охороняє заклади освіти – школи, лікарню, мобільний пункт обігріву, сквери та парки. При цьому працівники «Муніципальної варти» не є далеко професіоналами, за словами самого Березіна, вони проходили навчальні курси. Справа звісно важлива, але точно не така як відповідати за все місто.

«Муніципальна варта» отримує значні кошти від міської влади та здійснює коштовні закупівлі на суми до 700 тис. гривень, проте роботи особливої не ведеться. Ймовірно мова йде про «мертві душі» в штаті муніципальної варти – людей що формально числяться в штаті, проте реально існують лише для «списання» на них заробітної плати.

Що ми маємо на сам кінець? Максим Березін балотується до Верховної Ради мажоритарником, за двісті кілометрів від місця свого проживання та роботи. Дійсно авторитетна, відома та поважна людина балотувалася б там, де його знають, але цього не відбувається. Чому? Тому, що в Кременчуку він відомий як протеже мера та людина з сумнівною репутацією, а це рейтингів до біографії аж ніяк не додає..  

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Полтава,Кременчуг,политика,Кременчук,вибори,Парламентские выборы 2019
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.