Про лідерів та аутсайдерів

29 червня 2019, 19:35
Власник сторінки
Політичний аналітик
0
1206

Хто залишиться в п’ятірці лідерів, а хто змушений буде її покинути…

Згідно з недавнім дослідженням соціологічної групи "Рейтинг":  "Слуга народу" (СН) може отримати  47,1%;  "Опозиційна платформа - За життя" - 11,1%; "Голос" Святослава Вакарчука - 8,1%; "Батьківщина" - 7,3%; "Європейська солідарність"  (ЄС) - 5%.

Рейтинг «Слуги народу» колишеться на хвилях електоральних вподобань, але пропрезидентська сила впевнено прямує до п’єдесталу з надписом «Лідер парламентських перегонів». За такої динаміки реальним залишається сподівання СН створити у майбутньому парламенті монофракцію.

Потенційний виборець «Опозиційної платформи - «За життя» демонструє сталу прихильність цій політичній силі та віру в «дружню руку Кремля». Лідери платформи з неприхованим задоволенням потирають руки в очікувані сплеску рейтингу після «чудотворного повернення» з полону чотирьох громадян України та «отримання безлімітну» на черговому телеканалі.

Обіцянка  завести у парламент та владні кабінети нові обличчя додає рейтингу не лише зелено-жовтій  партії, але й «Голосу». Нинішній  виборець готовий беззаперечно повірити тим політикам, які демонструють прихильність тренду «новизни». Також не може не підкупати прогресивного виборця «Голосу» обіцянка представників цієї політичної сили обмежити термін перебування на посаді народного депутату щонайбільше двома каденціями поспіль.

ВО «Батьківщина»  чи не єдина політична сила, яка може конкурувати з біло-блакитним табором у питанні прихильності свого електорату. Довіра виборця персонально до лідера партії  Юлії Тимошенко та грамотна і тривала робота в регіонах завжди перетворюються в стабільний та прогнозований результат.

А от для «Європейської солідарності» остання соціологія є приводом серйозно задуматись. Ребрендінгу виявилося замало.  Потенційний виборець ЄС не зрозумів за яким принципом формувався виборчий список. Так, якщо до першої п’ятірки майже не було запитань, то до решти списку вони є. Як пояснити виборцю відсутність у списку людей (лідерів думок), які пройшли партійний праймеріз і набрали досить високі показники. Здавалося б кому як не їм потрапити у прохідну частину, але вони не лише не потрапили в список, а й «поступилися місцем» особам з неоднозначною репутацією. Виборець не вірить, що з таким списком можна перемогти і тому втрачає мотивацію брати участь у виборах. Невиправдані очікування це прямий шлях до поразки.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.