Ініціатива Олега Мусія

13 червня 2019, 11:25
Власник сторінки
0
35

Ініціатива Олега Мусія щодо конфіскації майна отримала потужну громадську підтримку

Законопроект Олега Мусія про конфіскацію майна у мешканців окремих районів Донецької та Луганської областей, що отримали російське громадянство, несподівано став лакмусовим папірцем та виявив лицемірів-зрадників у країні. Прикро спостерігати, як Георгій Тука, Ірина Суслова, Борислав Береза тощо в унісон з російськими ЗМІ назвали цей законопроект неетичним та дискримінаційним. Таким чином видатні представники Верховної Ради та Кабміну в черговий раз продемонстрували своє небажання будь-яким чином відповідати на окупаційні дії Росії на Донбасі. Насправді законопроект пропонує досить жорсткий, але ефективний захід щодо впливу на агресора та тих, хто йому сприяє через отримання російських паспортів.

Незважаючи на те, що багато хто з журналістів та політиків бездумно охрестили ініціативу Мусія антигуманною, суспільство в цілому продемонструвало готовність до застосування описаних у законопроекті мір. Більш того, громадяни вже зажадали їх посилити, зокрема, запропонували впровадити конфіскацію майна у мешканців інших прикордонних районів, які отримали громадянство Польщі, Угорщини, Румунії та Молдови. https://politiko.ua/blogpost154246



Враховуючи, що своєю політкоректністю та дипломатичністю політики протягом п'яти років не можуть відновити територіальну цілісність, складно не погодитися з виправданістю хворобливих, але ефективних заходів із захисту державного суверенітету.

Ситуація у Закарпатті, Буковині, Бессарабії та Львівщині, дійсно, завжди залишається дуже не передбаченою. У будь-який момент у польських, румунських та угорських реваншистів-популістів може виникнути ідея повернути території, що їм раніше належали. У такому разі сотні тисяч виданих в Україні паспортів лише зіграють їм на руку. Мусій та прихильники його ідеї пропонують, врешті-решт, вирішити цю проблему. Позбавлення громадянства України та наступна конфіскація майна стануть серйозним покаранням для володарів "подвійного громадянства". Судячи з неефективності боротьби СБУ з роздачею угорських та російських паспортів, законопроект обов'язково повинен бути розглянутим і якомога скоріше випробуваним хоча б у межах експерименту. По-перше, це зараз єдиний спосіб швидко напоумити мешканців прикордонних областей та підвищити рівень їх громадянської відповідальності, а по-друге, у складній економічній ситуації конфіскація майна - непогана можливість поповнити місцеві бюджети.

Залишається сподіватися, що влада прислухається до громадської думки, все-таки визнає загрозу паспортної експансії на кордонах України та погодиться їй протидіяти. Законопроект Мусія, звичайно, не ідеальний, але невеличкі доробки у вигляді поширення його дії на володарів паспортів сусідніх держав у Закарпатті, Львівщині, Буковині та Бессарабії якраз зроблять його більш справедливим та ефективнішим.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: законопроект,Польща,Румунія,Угорщина,заклик,громадянство,майно,Мусій
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.