За 5 років проблеми населених пунктів на передовій Луганщини лише поглибились

03 червня 2019, 07:18
Власник сторінки
Громадський діяч, меценат, керівник ГО "Нова дія", голова Луганського обласного партосередку ВО "Батьківщина"
0
17

Днями зустрівся із представниками громади та місцевої влади міста Гірське, що розташоване в безпосередній близькості до зони активних бойових дій.

Говорили про нагальні проблеми міста, зокрема, наміри влади відключити будинки Гірського та Золотого від центрального опалення. 5 років війни, а місцеві тепломережі досі не передані на баланс з окупованого Первомайська до Попаснянського району. При цьому міська влада «оббивала» з цим питанням пороги Попаснянської військово-цивільної адміністрації, обласної ВЦА, профільного міністерства, неодноразово зверталася до народного депутата Юлія Іоффе, який представляє округ №112. У відповідь були лише обіцянки, а зараз – загроза повного відключення.

Ми вже маємо поганий приклад непродуманої децентралізації опалення в Рубіжному, коли людей просто поставили перед фактом. Близько 3 тисяч абонентів досі без тепла. Така ж доля може спіткати і Гірське, і Золоте. Керівник Попаснянської ВЦА, як ми неодноразово бачили, більше переймався останні роки піаром Петра Порошенка, а не вирішенням нагальних проблем району. Звичайно, це також недопрацювання і обласного керівництва, і нардепа, бо міська влада готова платити за тепло, тільки ж не дають лімітів газу через організаційні моменти передачі тепломереж на баланс. Як бачимо, за 5 років проблеми населених пунктів на передовій лише поглиблюються. Який же контраст ми демонструємо, і за рахунок чого доводимо, що на українській території життя людей краще?

Сподіваюсь, що зі зміною влади і в країні, і в Попаснянському районі, спільними зусиллями знайдемо рішення, щоб в людей було тепло взимку. Зі свого боку готовий всіляко сприяти цьому.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.