«Батьківщина» готова поступатися власними амбіціями заради добробуту України

23 травня 2019, 17:24
Власник сторінки
Громадський діяч, меценат, керівник ГО "Нова дія", голова Луганського обласного партосередку ВО "Батьківщина"
2
55

Позитивні зміни принесуть нам всім і добробут, і економічний розвиток, і мир.

Група депутатів, яка зараз складає більшість в парламенті, не проголосувала за зміну виборчої системи. Чому? Бо тільки за старої системи із мажоритарними округами вони можуть бодай якось пролізти до нового складу Верховної Ради.

Поясню просто – пропорційна система – це, коли люди голосують за партію, і до парламенту проходять депутати, які об’єднані принаймні політичною силою, яка у разі необхідності застосує імперативний мандат та не дасть їм йти проти програми, за яку проголосували люди.

Змішана система – це коли половину депутатів обирають за пропорційною системою, а інші 50% - за мажоритарною. Саме на мажоритарників стара система і розраховує, бо єдине, що є в Порошенка та його партнерів – це гроші, за рахунок яких можна «засіяти» всі округи.

«Батьківщина» готова зараз поступатися власними амбіціями, бо для нас головне  – позитивні зміни для країни. Позитивні зміни принесуть нам всім і добробут, і економічний розвиток, і мир.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.