Фальсифікації по-новому!

30 березня 2019, 20:12
Власник сторінки
0
76

Передвиборча компанія виходить на фінішну пряму, і всі штаби кандидатів працюють на повну потужність напередодні голосування.

Найбільш брудну компанію веде чинний президент Петро Порошенко, який задіяв весь можливий арсенал: адміністративний ресурс, побудову мереж підкупу виборців. Все це  має дати свій результат у день голосування.  

На сайті Центральної виборчої комісії найбільшу кількість спостерігачів зареєструвала така собі Громадська організація «Український центр демократичного суспільства» - 29615 спостерігачів. Цікаво, що громадська організація зареєстрована тільки 3 місяці тому, а її керівник - Добровольський Іван Олександрович, був до недавнього часу помічником на платній основі в народного депутата, члена фракції Блоку Петра Порошенка - Алєксєєва Сергія Олеговича. На Добровольського 3 місяці тому було зареєстровано ще декілька організацій, які проводять соціологічні опитування в період президентської компанії. Зокрема, громадська організація «Інститут розвитку та сприяння демократії», яка проводила анкетування в січні-лютому по всій країні, а потім роздавала виборцям  гроші, за відданий голос на виборах за Петра Порошенка.

Повернемось до «Українського центру демократичного суспільства», громадська організація, яка була створена 3 місяці тому, станом на 28 березня зареєструвала 29 615  офіційних спостерігачів. Це найбільша кількість офіційних спостерігачів від однієї громадської організації за всю історію виборів в Україні, такий собі рекорд. Виникає логічне запитання, яким чином невідома громадська організація створена 3 місяці тому, змогла набрати таку кількість спостерігачів. Крім цього, кількість підписників на сторінці організації, яка створена в фейсбуці 7 лютого 2019 року, становить, увага, - 17 людей. Сторінка повністю порожня, жодного повідомлення з часу створення не було опубліковано.

Тоді звідки така велика армія прихильників в організації? Звідки фінансування? А може це одна з мереж, яку створила інша ГО, під час проведення анкетування? Це вигідно, ти  платиш людині певну суму за голос, відданий за потрібного кандидата, а якщо це десь просочується в ЗМІ, то ти можеш сказати, що це офіційний спостерігач.

Спостерігачами як правило укомплектовуються ті  політичні сили, що не мають більшості на тих чи інших дільницях, проте Порошенко має більшість майже на всіх ОВК. Тих голів дільниць, які відмовляються працювати на діючого президента,  швидко заміняють. Особливо масовим, цей процес став  в останній тиждень перед виборами. То для чого?

На цих виборах зареєстровано аномально велику кількість спостерігачів, якої не було на жодних виборах в Україні. Серед організацій, які зареєстрували офіційних спостерігачів, більшість не вели публічної діяльності і ніколи до цього за виборами не спостерігали. ГО «Ліга волонтерів» зареєстрована 3 місяці тому подала 1937 спостерігачів, в ЗМІ про їхню діяльність і діяльність керівника нічого немає. Громадська Організація "Всеукраїнський департамент виявлення та протидії корупції в органах влади та місцевого самоврядування", не має навіть фейсбук-сторінки, нічого не відомо про її діяльність, але зуміла зареєструвати 4081  спостерігачів. Всеукраїнська громадська організація «Солідарна молодь» - 8569 спостерігачів. Всеукраїнська громадська організація "Передові правові ініціативи" – 5881 спостерігачів. Для прикладу «Національні дружини», організація, яка має представництва по всій Україні, і постійно проводить вуличні акції, - зареєструвала тільки 363 спостерігачі.

 

Невідповідні дані на сайті реєстру виборців:

Напередодні президентських виборів, наші спостерігачі фіксували великі черги на зміну місця реєстрації, подекуди вони були необгрунтовано великими. Останній день зміни місця голосування був 25 березня. Тому дані в реєстрі виборців уже є остаточними.

Цікаво, що дані у реєстрі виборців і на сайті Центральної виборчої комісії повинні  співпадати, проте дані суттєво відрізняються. В середньому різниця по області  становить 20-30 тисяч виборців, а подекуди і більше . Так,  на сайті ЦВК в Києві значиться 2 166 410 виборців, а в реєстрі виборців 2 181 618 виборців, Вінницька область на сайті ЦВК – 1 234 760, у реєстрі виборців – 1 250 656; Дніпропетровська область, на ЦВК – 2 503 47, у реєстрі виборців – 2 572 736. Різниця в Дніпропетровській області складає майже 70 000 виборців, і так по кожній області в масштабах цілої країни.

Дані з Реєстру виборців повністю не співпадають з даними ЦВК, хоча мають співпадати. Ми можемо припустити, що такі великі невідповідності, можна пояснити лише тим, що це комусь вигідно. Вигідно для того, щоб впливати на результати виборів. Ну що ж, скоро ми про все дізнаємось…

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: вибори,Петр Порошенко
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.