Україна не Росія, Зеленський не Рейган

29 березня 2019, 13:34
Власник сторінки
Політолог
0
53

Аргументована оборона світлої пам`яті видатного державного діяча Рональда Рейгана від експлуатації його імені у брудних політичних цілях


Він любив розповідати смішні та доволі жорсткі анекдоти про Радянський Союз і ніколи й не перед ніким за них не вибачався. Американці були вдячні долі за те, що саме він став президентом США у дуже складні для Америки та всього вільного світу часи. Він досяг перемоги в Холодній війні над СРСР. І він ніколи не дозволив би собі порівнювати його батьківщину з німецькою порноакторкою перед ворожою публікою. Рональд Рейган – один із найвидатніших президентів в історії США, його ім`я ставлять в один ряд з Джорджом Вашингтоном, Авраамом Лінкольном та Теодором Рузвельтом. У президента Рейгана були недоліки. Йому досі пам`ятають скандал в оборонній сфері Іран-Контрас. Але його чисельні досягнення та перемоги переважили деякі поразки й скандали.

 А ще він був актором. Саме цей факт і став підставою для того, що деякі шоумени люблять згадувати ім`я Рейгана для виправдання їх дороги до влади. Очевидно, я маю на увазі кандидата в президента України Володимира Зеленського. Його політтехнологи вирішили, що буде круто порівнювати цього шоумена з Рейганом для підвищення рейтингу та спротиву тезі про те, що «актор не може бути президентом». Але одної лише спільності професій дуже мало. Справа навіть не в тому, що пострадянський російськомовний медіа продукт з його низькосортним гумором та відірваністю від реальності не йде в жодне порівняння з Голівудом. Порівнювати треба не професії, а конкретних людей. А порівнювати Зеленського й Рейгана це те саме, що порівнювати Деу Ланос з Ferrari 488 GTB.

Рейган народився в бідній родині продавця взуття, його батько мав проблеми з алкоголем. Він із самого дитинства навчився боротися з життєвими труднощами, що в майбутньому допомогло йому боротися з труднощами, з якими зіткнулася вся Америка. Пан Зеленський народився в родині батька-професора та матері-інженера, що в радянські часи гарантувало забезпечене життя. Я теж з небагатої сім`ї (хоча в родині Рейгана все було набагато складніше і гірше) і я дуже добре знаю,що відсутність срібної ложечки в роті з самого раннього віку загартовує характер, дає повне розуміння потреб бідних людей та справжньої ціни грошей. Тому бекграунд у Зеленського та Рейгана абсолютно відрізняється – одна справа народитися в забезпеченій родині і просто помножувати наявні статки, а інша – стати людиною, яка зробила себе сама. До того ж, від виховання залежить і ставлення до Батьківщини. Якщо патріотизм Рейгана важко поставити під сумнів, то любов Зеленського до України має всі риси комплексів меншовартості, малоросійства та пострадянщини.

А як щодо професійних якостей Рейгана та Зеленського в акторському мистецтві? Хай може в політичній сфері лідер «Кварталу 95» некомпетентний на відміну від Рейгана, але може він крутий актор?

Ще до акторської кар`єри Рональд Рейган був спортивним коментатором. Деякі записи його спортивних трансляцій доступні в Інтернеті і всі можуть оцінити його майстерність, гумор і, що найголовніше, здатність імпровізувати. Уже в часи губернаторства в Каліфорнії Рональд згадував, що отриманий під час роботи на радіо досвід допоміг йому набути хороших ораторських навичок. Він жартував, що після роботи коментатора тепер може багато говорити на будь-яку тему.

З ораторським мистецтвом Рейгана дуже контрастує «талант» імпровізації Володимира Зеленського. Здавалося б, на дружньому телеканалі, який його просуває, можна було б показати себе з кращої сторони, вивчити написані політтехнологами тексти та довести, що закиди конкурентів про політичну некомпетентність не мають під собою підстав. Але ні – «довге» інтерв`ю на 16 хвилин з лояльним журналістом нагадує скоріше дешевий російський серіал середини нульових років: поганий монтаж з «безпалівними» склейками, неоригінальний сценарій і абсолютна відсутність імпровізації. Станіславський би сказав: «Не вірю!».

Тож запевнення команди Зе в тому, що кандидат-комік схожий на Рейгана, бо він теж актор, не витримує жодної критики. Американський президент був майстром імпровізації під час акторської кар`єри, обізнаним у внутрішній політиці та популярним губернатором Каліфорнії й геніальним президентом, рейтинг якого в момент припинення повноважень в 1989 році становив 68% (один з найвищих в історії США). Рейган був людиною на своєму місці, яка повністю справилася з поставленими нацією завданнями. Про таких говорять: «Талановита людина талановита в усьому».

Натомість кандидат в президенти України Зеленський наразі є виключно віртуальним продуктом політичних технологій. Напевно його команда, він сам та його керівник, який зараз живе не в Україні, так і не зрозуміють, що керівництво великою державою не гра і приколи, а велика відповідальність, від якої залежить самостійне майбутнє країни. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Владимир Зеленский,президентські вибори,Зеленский скандал,Зеленский в Юрмале
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.