Корупція в "Енергоатомі" та кримінальне переслідування Тимошенко

26 березня 2019, 10:17
Власник сторінки
0
39

чим здивують кандидати напередодні виборів

Дата першого туру президентських виборів все ближче, нові скандали та викриття виникають вже кожного дня і в нас є шанс долучитися до частини того, чим живе та дихає передвиборчий штаб Порошенка в ці непрості для гаранта дні. Така можливість з'явилася завдяки викладеному хакерами в інтернет архіву електронної пошти Віталія Ковальчука - голови передвиборчого штаба чинного президента і за сумісництвом заступника голови його адміністрації.

https://www.cyberguerrilla.org/blog/v-kovalchuks-email-zip-file-as-a-testimony-of-using-the-kerch-strait-crisis-to-increase-poroshenkos-rating/

З повним змістом архіву, який був викладений хакерами до мережі, можна ознайомитися за посиланням вище. Я хотів би приділити увагу лише парі аспектів, які здаються мені найцікавішими. Одним з адресатів є якийсь Костянтин Негода, очевидно, один із помічників Ковальчука, який вирішує різноманітні "слизькі" питання. Зокрема, протидію журналістським розслідуванням, які можуть зашкодити репутації Порошенко. Скандал в Укроборонпромі надав опонентам Порошенко сильні козирі в передвиборчої боротьбі, і, судячи з усього, однією оборонкою справа може не обмежитися. Негода повідомив Ковальчуку, що команда розслідувачів небезпечно наблизилася до викриття кримінальних схем в атомній енергетиці, а саме розкрадання бюджетних коштів та кредитів ЄБРР на будування сховища відпрацьованого ядерного палива (СВЯП-2). Більш того, із "Енергоатома" розслідувачам нібито вдалося здобути документ, який підтверджує цей факт. Документ також є присутнім в листуванні.

Саме по собі рішення про затвердження постачальника не доводить факт махінацій із будуванням сховища, прийняття якого в експлуатацію, до речі, планувалася ще в 2017 році і на його спорудження до сих пір щорічно приходять транші від ЄБРР. Однак сам постачальник при цьому викликає певні сумніви. Це закрита ще в 2009 році Інгалінська атомна електростанція, яка зараз безуспішно розпродає майно майже не за ціною металобрухту. Скільки це коштує українському бюджету, складно сказати, але є всі підстави вважати, що йдеться про не один мільйон доларів.

Утім, власник цієї інформації оприлюднювати її явно не поспішає, бо в іншому випадку другий збір підписів за імпічмент Порошенка був би вже анонсованим. І пояснюється це досить просто - у команді Порошенко є джокер в рукаві, а саме свідчення Надії Савченко в якості свідка у справі про спробу держперевороту.

Весь документ прикріплений до листа та викладений все у тому ж архіві. За протоколом допиту, Юлія Володимирівна в кулуарах не раз і в досить агресивній манері висловила бажання скинути законну владу України. Історія самої Савченко дзеркально повторюється вже з її колишньою колегою по "Батьківщині", і при цьому мало кого збентежив той факт, що в якийсь момент Савченко перетворилася з підозрюваного на свідка - і досить цінного. Складно сказати, чи є це визнання справжнім, чи воно сфабриковано в спеціальних підрозділах СБУ, але факт залишається фактом. Долучення його до справи в потрібний момент може загасити пожежу будь-якого корупційного скандалу і при необхідності вивести з передвиборчої гонки головного політичного опонента.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Ковальчук,пошта,хакери
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.