Холодний душ для Авакова

18 березня 2019, 17:40
Власник сторінки
Політолог
0
121

Про справжнє значення звернення послів G7 до очільника МВС

Посли країн "Великої сімки" передали очільнику МВС Арсену Авакову лист із закликом не допустити зриву президентських виборів.

Звернення послів G7 можна трактувати по-різному. На перший погляд воно може посилити відчуття власної важливості в очільника МВС. Проте якщо розглядати це питання трохи з іншої точки зору, то можна з'ясувати головний посил представників провідних країн світу:"Ви недопрацьовуєте, пане Аваков!".

Посли цілком справедливо занепокоєні активізацією праворадикальних організацій після подій в Черкасах. Одна справа, якби такі радикальні дії відбувалися не під час виборчої кампанії.  Але наші західні партнери обгрунтовано припускають вірогідність застосування насилля напіввійськовими організаціями саме в контексті президентських виборів. При цьому активні виступи очевидно направлені проти одного конкретного кандидата.

Якщо звичайні українці дивуються тому,що люди,які позиціонують себе патріотами, чомусь не влаштовують аналогічних акцій проти відверто проросійських кандидатів,які готові торгувати інтересами України, то посли G7 ясно дають зрозуміти очільникові МВС, що демократичний характер проведення виборів 31 березня знаходиться під загрозою зі значною часткою вини в цьому саме правоохоронних органів.

Після відверто хвалькуватих заяв керівництва МВС про "аполітичний статус арбітра на виборах" та здатність правоохоронців гарантувати максимальну прозорість проведення президентських виборів, послання послів Великої сімки виглядає не інакше як холодний душ для Арсена Борисовича.

Разом з тим існує достатньо підстав стверджувати, що наші західні партнери помітили те,  про що вже тривалий час говорять українські експерти й журналісти - МВС успішно провалило іспит на аполітичність, якою  так хизувалися його керівники.Все  більш очевидною стає підтримка паном Аваковим одного з кандидатів у президенти. На фоні заяв Юлії Володимирівни Тимошенко про те, що "вона дуже радіє тому, що перший раз в історії політичних виборів міністр внутрішніх справ не буде прикривати фальсифікації, підкупи, які будуть здійснюватися діючим президентом",  звернення послів "Великої сімки" виглядає дуже доречним.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: МВС,Аваков,президентські вибори
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.