Чи звільняти Коболева? 10 провалів "реформатора"

06 березня 2019, 14:35
Власник сторінки
член Наблюдательного совета Института энергетических стратегий
0
302

Давно пора. Хоча і запізніле рішення як мінімум на три роки

Чи звільняти Коболева? За час роботи Коболева «Нафтогаз» завдав державі збитків на десятки мільярдів доларів – це питання і видобутку газу, і ціни газу, і контрою за підприємствами типу «Укрнафти», і втрата транзиту газу.

Але вже зараз, на час вибору нового голови, потрібно провести аудит діяльності Коболева за 5 років діяльності. Головне - заборонити виїзд Коболева за кордон на час розслідування. Інакше – вже через місяць Коболев буде сміятися над усіма українцями і Гройсманом особливо десь із далекого Маямі.

Десять важливих питань.

Перше - корупція у закупках реверсного газу. Переплата за газ склала за 4 роки – більше 2 млрд. дол. Хто отримав ці гроші? Яка «доля» була учасників схеми всередині «Нафтогазу»?

Друге - корупція при реалізації і як наслідок провалу програми збільшення видобутку газу до 20 млрд. куб. м. Коболев безпосередньо брав відповідальність за результат цієї програми.

Третє - корупція при продажу газу для споживачів за рахунок запасів газу у підземних сховищах, що триває уже більше 3 років. Це визнав представник «Нафтогазу» Юрій Вітренко у своїх заявах.

Четверте – намагання монополізувати ринок поставок газу населенню і теплокомуненерго з метою фактично недопустити розвиток конкуренції на ринку газу. Намагання отримати монопольний контроль за газовими мережами. Цілеспрямоване розхитування і руйнування системи газопостачання, яка є частиною система національної безпеки України.

П’яте - лобізм підвищення ціни газу для населення в інтересах міжнародних фінансових структур. Цим самим керівництво «Нафтогазу» привело до росту обсягу субсидій за газ і тепло на рівні 70 млрд. грн. Це створює шалене навантаження на бюджет.

Шосте – провал переговорів із Єврокомісією і Росію щодо продовження транзитного контракту із «Газпромом». Тим самим Коболев і «Нафтогаз» поставили Україну на межу нової газової війни, припинення транзиту газу і конфлікту із ЄС та Росією.

Сьоме – так звана перемога у суді Стокгольму обернулася для України поразкою. Суд у Стокгольмі далі триває. Грошей у вигляді 2,6 млрд. дол від «Газпрому» Україна не отримала. Зате премію у вигляді 40 млн дол керівники «Нафтогазу» вже освоїли.

Восьме – п’ятирічна імітація боротьби проти «Північного потоку-2» і «Турецького потоку». Як наслідок через недолугі дії «Нафтогазу» Україна втратить як мінімум близько 50 млрд. куб. м транзитного газу або 1,5 млрд. дол. доходу у бюджету.

Дев’яте – корупційна діяльність «Нафтогазу» і Коболева щодо компанії «Укрнафта». Фактично Коболев підіграв олігарху Коломойському і забезпечив захист його інтересів у цій компанії. Збитки – орієнтовно до 2 млрд. дол.

Десяте – за час керівництва Коболева «Нафтогаз» фактично здійснив переворот за участю міжнародних структур і вийшов з-під контролю держави, уряду, які формально є власником «Нафтогазу». Управління «Нафтогазом» перейшло до Спостереженої Ради, у якій більшість становлять іноземці та зацікавлені особи.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Андрей Коболев,Нафтогаз України
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.