Сотні документів Держприкордонслужби опинилися у відкритому доступі

28 лютого 2019, 09:48
Власник сторінки
0
3879
Сотні документів Держприкордонслужби опинилися у відкритому доступі

Керівництво ДПСУ в черговий раз продемонструвало, що не контролює роботу обласних прикордонних загонів і не вміє призначати кадри.

Прикладом цього є Сумська область. Окрім інформації, що регулярно надходить про побори та іншу незаконну діяльність на пропускних пунктах області, тепер про внутрішню кухню можна дізнатися з 142 документів, які потрапили у мережу. https://easyupload.io/zgg2j7

Грифи "Таємно", "Цілком таємно" у відкритому доступі. Персональні дані громадян, інформація про вербування, різні постанови, рапорти, форми. Переважно документи стосуються діяльності ВПС "Сопич". Хто хоче, може поритися уважніше та знайти щось інше. Така інформація, особливо в умовах війни, була б цікавою багато кому, навіть незважаючи на те, що всі матеріали приблизно за 2009-2015 роки. Втім, прикордонники умудрилися цими документами розпорядитися настільки безладно, що вони опинилися в Інтернеті.

Під час моєї служби це обернулось би скандалом щонайменше обласного масштабу, а начальник Сумського прикордонного загону, не говорячи вже про персонал ВПС "Сопич", давно б опинився під тиском СБУ. Але наскільки можна судити про сьогоднішній стан справ в ДПСУ, нікого навіть не стурбував витік, який відбувся явно раніше, ніж опублікування документів у мережі. Таке відчуття, що зникнення секретної документації - рядова подія, яка не тягне за собою жодних наслідків. Ніяких гучних звільнень, кримінальних справ, перевірок. Щонайбільше, що цікавило СБУ в Сумській області в останні два роки, це розподіл по ланцюжку вгору грошей з пропускних пунктів, а те, що таємна інформація гуляє по країні, так до цього нікому досі не було ніяких справ. Достатньо простежити, скільки часу провісять ці документи у відкритому доступі, щоб зробити висновок про ефективність роботи ДПСУ та СБУ.

Бардак, корупція, розкрадання майна - це вже синоніми діяльності Цигикала і компанії. 142 справжні документи Держприкордонслужби у мережі - це лише чергова демонстрація рівня професійної підготовки людей, від яких залежить захист кордонів та суверенітету України.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: документы,служба,суми,бардак
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.