Нацгвардії напророкували виконувати злочинні накази на виборах

26 лютого 2019, 10:21
Власник сторінки
0
70
Нацгвардії напророкували виконувати злочинні накази на виборах

Напередодні президентських виборів особливої актуальності набуває питання про забезпечення суспільної безпеки та охорони правопорядку.

Попереду ще багато передвиборчих акцій кандидатів, а також необхідність підтримувати порядок за день до голосування і безпосередньо 31 березня. За результатами виборів також неминучі масові виступи, а деякі з них навіть можуть прийняти безстроковий характер. Причому основне навантаження щодо гарантування безпеки та захисту прав громадян у громадських місцях ляже на плечі Патрульної поліції, а також військовослужбовців НГУ, для яких майбутні вибори будуть реальною перевіркою профпридатності та шансом продемонструвати якісну відмінність від сумно відомих внутрішніх військ та "Беркута".

На жаль, різноманітні інциденти за участю Нацгвардії показали, що традиції служби в МВС ще не встигли кардинально змінитися. Неправомірне застосування сили до протестувальників, невміння згладжувати конфлікти під час вуличних акцій - все це нікуди не зникло. Крім того, виникають тривожні дзвіночки від самих військовослужбовців Нацгвардії. https://www.facebook.com/pamiatzahisnikam/photos/a.293783154692683/428752391195758/ Ветеран АТО, який перейшов до НГУ, визнав повну політизованість служби, підтвердив чутки про те, що військовослужбовців зобов'яжуть голосувати за Петра Порошенка і, що найголовніше, описав порядок дій в залежності від результатів виборів 31 березня.

У випадку перемоги Петра Порошенка Нацгвардія буде зобов'язана жорстко придушити можливі протести, а у випадку його поразки - навпаки, підтримати прихильників чинного президента і домогтися скасування результатів виборів. Петро Олексійович, очевидно, хоче піти далі за свого попередника, а це значить, що ні про яку безпеку в Києві під час виборів не йдеться. Судячи з усього, Нацгвардія, якій фактично розв'язали руки в законодавчому плані, буде змушена діяти ще жорсткіше, ніж "Беркут".

Тим не менш, не зважаючи на жахливі чутки, ще досить рано проводити паралелі між ситуацією, яка склалася сьогодні в силових структурах і тим, що відбувалося в 2013-2014 роках. На відміну від Адміністрації президента та керівництва МВС, які, здається, забули уроки Майдану, самосвідомість людей, в тому числі і військових, серйозно змінилася за ці роки. Мало того, що в МВС пройшла кадрова чистка, так ще й багато хто з новобранців НГУ має за плечима службу в АТО, де приходить справжнє розуміння військового обов'язку, загострюється почуття справедливості, формується особливе ставлення до влади. В результаті Порошенко, на відміну від Януковича, має справу вже не з хлопчаками із внутрішніх військ, а з загартованими в бою бійцями АТО, які вже публічно задаються питанням, чи треба виконувати злочинні накази.

Таким чином, майбутнє нашої країни зараз переважно знаходиться в руках тих, хто вже захищав свою батьківщину від агресора, а зараз повинен зробити вибір, чи вони будуть працювати, спираючись на закон, чи ні. Багато хто з них розуміє, що по іншу сторону барикад від Нацгвардії будуть стояти, в тому числі, такі ж самі учасники АТО та колишні бойові товариши, і через те вибір не підтримувати злочинні накази влади для більшості з бійців буде очевидним. Головне, щоб людей, які хочуть вислужитися в НГУ не виявилося більше, ніж розсудливих кадрів. В іншому випадку перші погрожують остаточно збити країну з обраного демократичного шляху.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Порошенко,МВС,ветеран,вибори,протести,Нацгвардия
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.