Вирубка лісів в Україні.

04 листопада 2018, 15:19
Власник сторінки
Журналіст
0
81
Вирубка лісів в Україні.
http://lesovod.blogspot.com/2017/05/blog-post_212.html

Як довго природа буде терпіти наші знущання над нею?

З дев'яностих років минулого сторіччя в Україні є проблема вирубки лісів, але тільки нещодавно ми почали бачити наслідки цих злодіянь. На деякі ділянки Карпат боляче дивитись, "лисі" гори можна побачити вже не тільки з камери квадрокоптера. Якщо в Google зробити запит щодо вирубки дерев в Україні, то пошукова система видасть дуже багато матеріалів про вирубку лісів у багатьох регіонах нашої держави. 

Щоденно з України у сусідні держави їздять, наповнені деревиною, вантажні потяги, але влада відмовляється це помічати. Величезну кількість лісових ділянок на папері визнають "мертвими", щоб заробити на продажу цієї деревини. Часто стаємо свідками випадків, коли певні групи людей несанкціоновано вирубають ліс, з "усної домовленності" з представниками влади у регіоні. Тільки нещодавно почали говорити за відновлення лісового ресурсу країни, але через ряд чинників це питання є неефективним. Слід нарешті зрозуміти, що ми втрачаємо легені нашої держави. 

Що таке ліс та яка його роль у збереженні природного середовища? Це не тільки кисень, яким ми дихаємо. Ліс нагромаджує сонячну енергію, сприяє затриманню вологи на полях, регулює рівень води у річках, фільтрує воду, попереджує повені тощо. Й у той час, коли Європа збагачує свої лісові ресурси, ми свої ресурси вбиваємо. Україна на шляху до екологічної катастрофи, як би неприємно не було це визнавати... 

Що ми можемо зробити? По-перше, долучатися до організацій, метою яких є захист лісових ресурсів чи екології в цілому. Однією з головних причин, чому в Україні низький рівень життя, є те, що членами громадських організацій є всього 3% українців. Без людського та фінансового ресурсу у цих організацій "зав'язані руки". По-друге, самому не завдавати шкоди природі. Відпочиваючи у лісі, забирайте своє сміття. Бажано ще забирати сміття, яке там знаходилося до вас, нічого принизливого немає у бажанні допомогти природі. 

Легко звинувачувати в усьому владу. Але Україна починається з нас. Візьмемо ж відповідальність за стан її природного здоров'я. 

Стаття написана за підтримки НГО "Зелене майбутнє України"
E-mail: zelmajukr@gmail.com
Facebook: www.facebook.com/zelmajukr
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: політика,ліс,екологія,екологічна криза,вирубка лісів
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.