"Нафтогаз" отримав право відключати населенню тепло взимку

24 жовтня 2018, 14:21
Власник сторінки
член Наблюдательного совета Института энергетических стратегий
0
547

Останні роки «Нафтогаз» продовжує політику монополізації ринку газу, захоплення газових мереж, контролю за поставками газу теплокомуненерго.

«Нафтогаз України» вкотре демонструє всім – Верховній Раді, президенту Порошенку, прем’єру Гройсману, уряду в цілому – що для газового монополіста закон не писаний. І плювали у «Нафтогазі» на інтереси держави, населення та газово- і теплопостачальної інфраструктури України. «Ех, гулять - так гулять», - сказали у «Нафтогазі». І з радістю як первісний неандерталець, розмахуючи кам’яним молотком продовжили руйнування системи забезпечення газом і централізованого теплопостачання для населення у країні.

Останні роки «Нафтогаз» продовжує політику монополізації ринку газу, захоплення газових мереж, контролю за поставками газу теплокомуненерго. «Нафтогаз» довго і нудно лобіював можливість відключення теплокомуненерго від газу в опалювальний період.

І, нарешті, свято на вулиці «Нафтогазу» настало. Компанія отримала подарунок майже під новорічну ялинку. «Нафтогаз» отримав право ініціювати і давати вручення операторам газорозподільних мереж (облгазам) відключити тепломережі зимою за причиною заборгованості за спожитий газ. І те, що борги часто є штучними, що є графік виплати боргів – це нікого не буде цікавити. Дії «Нафтогазу» зрозумілі – залишитися «чистим» і зробити винними теплокомуненерго та облгази. Але реальність полягає у тому, що це саме «Нафтогаз» буде обмежувати людям постачання тепла.

І для населення цей «подарунок» обернеться холодом у квартирах і боргами. А в майбутньому ростом тарифів та вже повним відключенням від централізованого тепла.

Лобізм «Нафтогазу» і таке право відключати взимку тепло – це порушення закону «Про теплопостачання» та закону «Про внесення змін до Закону України «Про теплопостачання» щодо використання технологічного мінімуму природного газу». Посилання «Нафтогазу» на Кодекс газотранспортних систем – не витримує критики. Відколи це кодекс має вищий статус, ніж Закон?

Тепер слово за президентом, прем’єром і Верховною Радою. Народ і так «щасливий» від росту тарифів на газ – які також як навіжений лобіював «Нафтогаз». А тепер іще люди скажуть «дякую» владі за можливість відключати тепло, яку отримав «Нафтогаз» і якою точно скористається цією зимою.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Нафтогаз,теплоснабжение
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.