Проект Держбюджету -2019 - проект знущання над тими, хто ще не виїхав за кордон

18 жовтня 2018, 17:53
Власник сторінки
Медичний юрист, Народний депутат України VIII скликання, Заступник голови Комітету ВР VIII скликання з питань охорони здоров'я
0
264
Проект Держбюджету -2019 - проект знущання над тими, хто ще не виїхав за кордон

Поки уряд реалізує нові закони про медичну реформу – в лікарнях вже не буде кому працювати! Вчителі ж чують про підвищення зарплат лише з екранів телевізорів

Три роки я разом з колегами «Об’єднання “Самопоміч» вимагаємо від уряду підняти не менше ніж на 2 тарифні розряди медичним працівникам швидкої допомоги, медикам 2 та 3 рівня медичної допомоги.
Поки уряд реалізує нові закони про медичну реформу – в лікарнях вже не буде кому працювати!
Вчителі ж чують про підвищення зарплат лише з екранів телевізорів. Насправді, борг по освітній субвенції сягає 4,4 млрд. грн.. у поточному році і вже з листопада не буде з чого платити освітянам зарплату.
Яким може бути рівень медицини і освіти, якщо лікар і вчитель на роботі думають чим накормити власну дитину та чим сплатити за комуналку?
Натомість, замість фінансування медицини і освіти уряд витрачає кошти, щоб загіпнозувати та нав’язати людям уяву про реформу швидкої допомоги, нові школи, ремонт доріг тощо. Саме це бачимо на рекламних бордах по всій Україні. Уряд більше робить не для того, аби до людей приїздила машина швидкої допомоги, а щоб вони мали про неї явлення в своїх думках. 
Щоб люди подивились на білборд про нову школу і в думках уявили, як їх діти вчаться в нових школах. І все!
В проекті Держбюджету-2019 немає коштів на швидку допомогу, окрім 5 областей (для «білих» людей, інші 19 областей не отримують нічого). Після мого виступу МОЗ на своєму сайті опублікувало заяву, що депутати говорять неправду. Так ось, ті кошти, що є на швидку допомогу – це не кошти, це знущання! Так само знущанням є і зарплата розміром 3700 грн. для лікаря швидкої допомоги. Так само знущанням є і недофінансування хворих на цукровий діабет, адже в цьому році уряд не забезпечив потребу в інсуліні.
Так само планується і в наступному році.
Немає ні копійки на діагностику онкологіі, на боротьбу з травматизмом, на реабілітацію дітей хворих на ДЦП і багато інших потреб не профінансовано урядом!
Де взяти на все це кошти?
Фракція «Об’єднання “Самопоміч» запропонувала уряду звідки взяти грощі на медицину і освіту. Кошти з корупційних злочинів треба повернути назад на будівництво лікарень та шкіл. Якби справді була б політична воля Прем’єр-Міністра та Президента забрати награблене у корупціонерів – коштів би вистачило побудувати сучасну лікарню і школу ледь не на кожній вулиці! 
Тому голосувала проти такого проекту Бюджету!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.