Уряд України не поспішає лікувати українських дітей хворих на ДЦП

10 жовтня 2018, 19:05
Власник сторінки
Медичний юрист, Народний депутат України VIII скликання, Заступник голови Комітету ВР VIII скликання з питань охорони здоров'я
0
157
Уряд України не поспішає лікувати українських дітей хворих на ДЦП

Поки пацієнти з усього світи стають в чергу за українськими медичними технологіями,уряд України, лікувати українських дітей хворих на ДЦП, цими методиками, не поспішає

1 У той час, коли весь світ запозичує українські медичні технології лікування, Уряд нашої держави їх знищує.

Як і минулого року, хоч вже жовтень місяць, МОЗ досі не направлено на реабілітацію жодну дитину, хвору на ДЦП. Мова йде про дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей-інвалідів та дітей з малозабезпечених і багатодітних сімей. 

Сьогодні в Україні зареєстровано більше 16 000 дітей, хворих на ДЦП, хворобу, яка призводить до нездатності рухатися та важко піддається лікуванню. Майже половина цих дітей належить до пільгових категорій. Незважаючи на прогресуючий розвиток сучасної медицини, кількість хворих на ДЦП в усьому світі постійно збільшується. Це захворювання є однією з найбільш частих причин настання інвалідності у дитячому віці і дуже тяжко піддається лікуванню. На 2018 рік бюджетною програмою КПКВК 2301510 «Заходи із реабілітації хворих на дитячий церебральний параліч» передбачено 14 154, 0 тис. грн., але МОЗ України досі не спромоглося провести закупівлі.

Я вже не кажу про те, що Проектом Закону України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» фінансування цієї програми не передбачене взагалі!

Чим займалися посадовці МОЗ весь цей час і як це назвати: бездіяльність, саботаж, недбалість?

Майже рік хворі діти чекають на медичну допомогу, залишившись сам на сам із тяжкою хворобою, поки чиновники МОЗ шукають шляхи як би закупити ці послуги десь у іншому місці, а не там де завжди. 

До 2018 року українські діти за державні кошти отримувати лікування у Міжнародній клініці відновного лікування (м. Трускавець) Володимира Ілліча Козявкіна. Метод Козявкіна (Система інтенсивної нейрофізіологічної реабілітації СІНР) - високоефективна технологія лікування пацієнтів з дитячим церебральним паралічем, остеохондрозом, наслідками травм і органічного ураження нервової системи. Професор Козявкін за розроблену авторську систему інтенсивної нейрофізіологічної реабілітації отримав сертифікат «BestMedicalPractice» від EuropeanMedicalAssociation (EMA).

Протягом останніх 25 років у клініці пройшли курс реабілітації близько 74 тисяч пацієнтів з позитивним стабільним результатому 98% хворих. Це пацієнти із 63 країн світу, зокрема, Німеччини, США, ОАЕ, Франції, Австрії, Голландії, Польщі, Румунії, Саудівської Аравії, Катару, Кувейту, Туркменістану, Азербайджану, Казахстану та інших. 

Але посадовці МОЗ вирішили позбавити українських дітей можливості отримати найбільш ефективне лікування, аналогів якому немає у світі!

Метод Козявкіна як високоефективна технологія лікування пацієнтів широко впроваджується в медичну практику за кордоном. В Об’єднаних Арабських Еміратах офіційно відкрито Центр лікування та реабілітації за методом Козявкіна на базі CambridgeMedical&RehabilitationCenter. Бажаючих проходити реабілітацію по Методу Козявкіна виявилось вп’ятеро більше, ніж заплановано, тому розширення центру є лише питанням часу. Крім того, мережа аналогічних реабілітаційних центрів скоро з’явиться не лише в ОАЕ, а й інших країнах Близького Сходу. 

У той час, коли розвинуті країни світу впроваджують Метод Козявкіна та засвідчують, що він є найкращим і не має аналогів у світі, профільне Міністерство, мабуть, вирішило «розвінчати черговий міф» і залишити хворих дітей не те що без ефективного, а взагалі без лікування! 

Звичайно, в Україні існує багато напрацювань і висококваліфіковані фахівці, чий досвід і робота безцінні, працюють в сфері лікування ДЦП. Та коли ми говоримо про ефективність розподілення державних коштів, а, тим більше,  про результат лікування дітей – ми маємо ретельно обирати місце лікування і методи!

Більше того, Метод Козявкіна складається з двох підсистем - підсистеми інтенсивної корекції та підсистеми стабілізації та потенціювання ефекту. Інтенсивна корекція проводиться в умовах реабілітаційного центру і триває протягом двох тижнів. У період стабілізації та потенціювання ефекту лікування продовжується, згідно з рекомендаціями, в домашніх умовах. Цей період триває 4-8 місяців, після чого хворий запрошується на повторний курс інтенсивної корекції. Що це означає? Тільки одне – діти, які розпочали лікування за цією системою, не можуть бути позбавлені подальшого лікування!

Я закликаю  високопосадовців звернути увагу на цю кричущу проблему! 

Поки пацієнти зі всього світу звертаються за найбільш ефективним лікуванням до українських фахівців -  Уряд не дає шансу українським дітям на достойне і результативне лікування, заради якого продовжують жити і працювати саме в Україні наші лікарі. В першу чергу нас має турбувати здоров'я і майбутнє дітей! Українські діти мають отримати своєчасне лікування, за найефективнішими методиками, які дадуть результат, а не будуть ширмою для неефективного розбазарювання державних коштів!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.