Євген Головін за парламентську республіку з сильним прем’єр-міністром

07 вересня 2018, 00:01
Власник сторінки
4
49642
Євген Головін за парламентську республіку з сильним прем’єр-міністром

Де-юре в нас парламентсько-президентська республіка, а де-факто – незрозуміла гібридна форма державного управління



Під час спілкування з журналістами один із лідерів Київської обласної організації політичної партії «Основа» Євген Головін акцентував увагу на програмних засадах цієї політичної сили.

Він, зокрема наголосив на тому, що партія бачить Україну парламентською республікою з сильним прем’єр-міністром.

 - Наша політична сила виступає за те, щоб обмежити повноваження Президента, позбавити його функцій контролю за прем’єр-міністром. Адже вся новітня історія України доводить, що президент постійно займається, так би мовити, перетягуванням повноважень  прем’єр-міністра. І досить часто це призводить до кризи владного управління.

За словами політика, де-юре в нас парламентсько-президентська республіка, а де-факто – незрозуміла гібридна форма державного управління. У цій ситуації не потрібно винаходити велосипед. Адже  32 країни Європи – це  парламентські республіки з розвиненою демократією та заможними і соціально захищеними громадянами.

Звісно, що для таких перетворень необхідно вносити зміни до Конституції. Лідер партії «Основа» Сергій Тарута разом із деякими народними депутатами та кращими науковцями в галузі конституційного права вже розробили та зареєстрували у Верховній Раді України законопроект, що визначає процедуру підготовки нового проекту Конституції України. 

Розробляти його повинні Конституційні збори разом із представниками територіальних громад. Потім  проект має бути винесено на всенародне обговорення і лише після цього – на всеукраїнський референдум.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Украина,Украина-ЕС,парламент,республика,Тарута,политика
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.